- Vi er nervøse hver gang amerikanerne har valgkamp

Statsminister Erna Solberg mener populariteten til Bernie Sanders og Donald Trump skyldes at USA sliter med noen av de samme store problemene som Europa.

FORNØYD: Statsminister Erna Solberg er strålende fornøyd etter toppmøtet og statsmiddagne med USAs president Barack Obama og de andre nordiske statslederne i Det hvite hus.
FORNØYD: Statsminister Erna Solberg er strålende fornøyd etter toppmøtet og statsmiddagne med USAs president Barack Obama og de andre nordiske statslederne i Det hvite hus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Statsministeren sitter på hotellet i Washington D.C. dagen etter de politiske møtene og den storslåtte statsmiddagen i Det hvite hus med USAs president Barack Obama og de fire andre nordiske statslederne. Hun satt i flere timer til bords med Obama. De to hadde en svært spøkefull tone gjennom dagen og rakk å bli godt kjent.

Et av temaene de naturlig nok kom innpå var den amerikanske valgkampen hvor den kontroversielle kjendisrikingen Donald Trump er blitt republikanernes kandidat. På demokratisk side er både Hillary Clinton og Bernie Sanders fortsatt kandidater.

- Obama sa han var partisk. Han er demokrat, og hans vurdering nå er at republikanerne er inne i store problemer. Han tror demokratene vinner, og at Hillary blir president, forteller Solberg til Dagbladet.

Samtidig mener hun at både hun og Obama tenker ganske likt.

- Den diskusjonen vi hadde mest handlet om hvordan flere mennesker skal få ta del i økonomisk vekst. Det si om skjer i USA er litt det samme som skjer i Sør-Europa med migrasjon, ledighet og mangel på økonomisk oppdrift.  Inoen land i Sør-Europa har kanskje også noen måtte ta regningen for lederskap som ikke akkurat har fått den økonomiske veksten til bli fordelt utover i landet. Jeg tror det er det Obama tenker på når han sier han ser til de nordiske landene, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer