Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi er nest rikest i verden

Norge er verdens nest rikeste land, slår Verdensbanken fast i en fersk rapport. Målt etter gjennomsnittsinntekt blir vil slått av sveitserne, mens vi selv slår japanerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmark havner på fjerde plass og Sverige på niende plass på listen over rikdom målt etter årlig gjennomsnittsinntekt per hode. USA går fram én plass, fra sjetteplass på fjorårets liste til femteplass på årets.

I Sveits lå gjennomsnittsinntekten i fjor på 38.350 amerikanske dollar, som er valutaen listen er satt opp i. Det var en nedgang fra 40.080 dollar året før, og Norge tar innpå med sine 32.880 dollar i fjor.

I Japan var fjorårstallet 32.230 dollar, i Danmark 32.030 dollar og i Sverige 25.040 dollar, slår Verdensbanken fast. Samtidig påpeker den at gapet mellom rike og fattige land fortsetter å øke for hvert år som går.

Middeltallet for gjennomsnittsinntektene i de 20 rikeste landene er 37 ganger større enn det samme tallet i de 20 fattigste landen e. Avstanden har fordoblet seg i løpet av de siste 40 årene, slår Verdensbanken fast.

(NTB-DPA)