- Vi er nok noe strengere

Morten Ørsal Johansen innrømmer at Frp ikke er helt lik dansk politikk likevel.

BRUKTE DANMARK SOM EKSEMPEL: Men nå innrømmer Morten Ørsal Johansen at politikken deres ikke er helt dansk likevel. Foto: Jacques Hvistendahl/ Dagbladet.
BRUKTE DANMARK SOM EKSEMPEL: Men nå innrømmer Morten Ørsal Johansen at politikken deres ikke er helt dansk likevel. Foto: Jacques Hvistendahl/ Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandringspolitisk talsmann for Frp, Morten Ørsal Johansen, innrømmer nå at Frp´s innvandringspolitikk ikke er helt lik dansk politikk likevel.

- Vår politikk er nok noe strengere, vi har ikke kopiert dansk politikk. Men vår politikk er mye i tråd med dansk politikk, det som er dansk politikk eller har vært det, sier Morten Ørsal Johansen til Dagbladet.

Den danske folketingspolitikeren og lederen for Utlendings - og integrasjonsutvalget, Trine Bramsen fra Socialdemokraterne, har gått gjennom Frp´s lovforslag, og sier til Dagbladet at flere av elementene i Frp´s forslag til ny utlendingsliv ikke harmonerer med dansk lov.

Johansen har tidligere hevdet overfor Dagbladet og andre medier at Frp´s politikk er helt i tråd med Danmarks innvandringspolitikk. Han har forsvart Frp´s politikk med at Danmark aldri er blitt dømt for å ha brutt noen internasjonale avtaler eller konvensjoner.

Ifølge justisminister Grete Faremo og jurist og innvandringspolitiker for Høyre, Michael Tetzschner, kan Frp´s politikk komme i konflikt med internasjonale avtaler og konvensjoner på 11 punkter.

IKKE DANSK LOV: Flere av elementene i Frp´s lovforslag er ikke en del av dansk lov, sier Trine Bramsen (S), leder for Utlendings- og integrasjonsutvalget i danske Folketinget.
IKKE DANSK LOV: Flere av elementene i Frp´s lovforslag er ikke en del av dansk lov, sier Trine Bramsen (S), leder for Utlendings- og integrasjonsutvalget i danske Folketinget. Vis mer