Vi er også «rørlegger Joe»

Kan McCains nye annonsestunt tette forspranget til Obama?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John McCain ligger bak Barack Obama på de fleste meningsmålinger, men en ny strategi gir republikanernes presidentkandidat håp om å avansere. Torsdag publiserte McCain TV-annonsen kalt «I am Joe», som henviser til den etter hvert ikoniske «Joe the Plumber» - eller «rørlegger Joe».

Annonsen inneholder flere hjemmevideoer av personer som hevder de er som «rørlegger Joe», som har blitt bildet på mannen i gata og et viktig retorisk virkemiddel for McCain de siste ukene.

Rørleggeren, som egentlig heter Samuel J. Wurzelbacher, forsøkte å stille Barack Obama til veggs om hans skattepolitikk under et valgmøte i Ohio. Hendelsen ble umiddelbart plukket opp av John McCain, som ikke mente Obama kom med noe passende svar på hvorfor Joe skulle betale mye skatt.

Konkurranse

Etter mange personlige avsløringer om «rørlegger Joe» i mediene, blant annet om hans manglende rørleggerlisens, beklaget McCain all oppmerksomheten han har fått etter hendelsen. Men oppmerksomheten kommer neppe til å slutte med det første.

Les også: Rørlegger Joe får ikke gjort jobben sin.

Annonsen har blitt utformet etter at McCain lanserte en internettkonkurranse, som oppfordret folk til å sende inn videoer og fortelle hvorfor de er som «rørlegger Joe», ifølge The Nation.

McCains hjemmeside vises det til ordvekslingen mellom Joe og Barack Obama. Joe spurte om han kom til å bli straffet for å jobbe hardt hvis Obama fikk gjennomført sin skattepolitikk, og Obama svarte at «når man sprer verdiene rundt, er det bra for alle».

Vi er også «rørlegger Joe»

- I disse tøffe økonomiske tidene er det ingen tvil om at John McCain og Sarah Palin står støtt ved siden av hardt arbeidende hverdags-Joe\'er som forstår verdiene av hardt arbeid og den amerikanske drømmen, heter det på nettsiden.

På «Joe Tour»

De siste ukene har Joe vært et av McCains favorittemaer. I Ormond Beach i Florida i går, på det som har fått kallenavnet «Joe the Plumber tour», valgte han å bruke bildet av «rørlegger Joe» når han snakket om skattepolitikk, ifølge Bloomberg.com

- Om det er «rørlegger Joe» i Ohio, eller Joe her, takk, Joe. Det er Joe\'er over alt. Vi bør ikke gi små bedrifter høyere skatter, slik Senator Obama vil gjøre, sa McCain i går i Ormond Beach i Florida.

På sin frierferd for å sikre seg stemmer fra tradisjonelle arbeidere og eiere av små bedrifter, annonserte McCain kampanjen med de mange «rørlegger Joe»\'ene, ifølge Politico. Flere av dem fulgte også med i bussen hans, Straight Talk Express, på Florida-turen.

Han har også lagt veien om Colorado med dette budskapet, selv om et stort Obama-flertall i staten har fått kampanjen til å kutte ned på TV-reklamene McCain sender her. Men kampanjestrategene virker nå overbeviste om at «rørlegger Joe»-kampanjen fungerer, skriver nyhetsbyrået AP.

Rørleggere for Obama

Joe-kampanjen har imidlertid ført til «motangrep», blant annet Michael Moores innslag på Larry King Live der han presenterer gruppen «Rørleggere for Obama».

- Disse rørleggerne har lisens, og de hjelper folk som trenger rørleggere, men som ikke har så mye penger. Ut fra det en gjennomsnittlig rørlegger tjener, vil de tjene på Obamas skattepolitikk, holder filmskaperen Moore fram.

Obama selv har følgende kommentar til Joe-fokuset:

- Han jobber ikke for rørleggeren Joe, men for hedgefond-forvalteren Joe.

ENTUSIASTISKE: McCain-tilhengere er med på rørlegger Joe-fokuset i Ormond Beach i Florida torsdag.
ORIGINALEN: Samuel J. Wurzelbacher er «rørlegger Joe».
FORNØYD: McCain skal ha stor tro på «Rørlegger Joe» som annonsestrategi.