-  Vi er omringet av Gutteklubben Grei

Marianne Aasen Agdestein (Ap) og Eirin Sund (Ap) synes det er flaut at de er de eneste kvinnene i finanskomiteen på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overalt ellers hvor de to stortingspolitikerne ferdes i finansverdenen ser de stort sett bare menn. Etter et halvt år som finanspolitikere oppsummerer de situasjonen slik:

-  Vi er omringet av Gutteklubben Grei. Per Olaf Lundteigen og Lars Sponheim er hyggelige de, det er ikke det, sier Eirin Sund (Ap) til Dagbladet med et smil.

Og legger til:

-  Det er veldig mannete. Du lurer jo på hvor alle de flinke damene du leser om i avisene har tatt veien. Vi ser dem ikke. Det er helt tomt for damer på toppen i finans- og næringsliv, sier Sund.

Verden av menn

Siden de startet som de eneste finanskvinnene på Stortinget i høst har de møtt drøssevis av menn i Finansnæringens Hovedorganisasjon (tre menn og én dame), DnB Nor, Norges Bank, Finansdepartementet (unntatt Kristin Halvorsen), Sparebankforeningen og i LO (Gerd-Liv Valla ligger jo med brukket rygg).

-  Det er en verden av menn. Du blir mer feminist av det. Du blir mer bevisst på kjønn. Som 18-åring diskuterte jeg likestilling opp og ned i mente. Nå i 2006 sitter vi og ser massevis av menn i maktposisjoner, sier Marianne Aasen Agdestein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer