Vi er på postordretoppen

Aldri før har så mange handlet på postordre, og Norge ligger på Europa-toppen i denne type handleform. Tre av fire personer fra 15 år og oppover har kjøpt varer fra katalogene, og høytlønte kvinner i Trøndelag og Nord-Norge er ivrigst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det viser en fersk undersøkelse som Norsk Gallup har gjennomført for Norsk Postordreforening (NPF).

- Folk handler på postordre for å spare tid, og det er kvinner med utdanning og god økonomi som handler mest. Mange av dem er dobbeltarbeidende, og da er det lettvint å bestille fra postordrekataloger, sier daglig leder Tore Kvarud i NPF .

Flest kvinner

Undersøkelsen viser at det er de høyt utdannende kvinnene som også er de ivrigste kundene. 63 prosent med universitets- eller høyskoleutdanning har handlet på postordre i løpet av de siste 12 månedene. Bare 40 prosent av dem med grunnskole handlet i samme periode.

Mest handleglade

- Handlemønsteret er fremdeles veldig tradisjonsbundne. Kvinner handler klær, bøker og kosmetikk, mens menn bestiller musikk og elektroniske artikler, bekrefter Kvarud. 60 prosent av landets kvinner og 45 prosent av mennene handlet på postordre de siste tolv månedene.

Ifølge NPF kjøpte vi postordreartikler for 4,5 milliarder kroner i fjor. På det siste året økte handelen med 7,4 prosent.

- Det er et svært høyt tall sammenliknet med andre vestlige land. Bare Finland øker mer enn oss, opplyser Kvarud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer