- Vi er på sporet, og vi vet hva vi leter etter

Politiet på Voss etterlyser fortsatt to menn etter voldtektsforsøk på en kvinne i 20-årene.

ETTERFORSKER VOLDTEKTSFORSØK: Politiet har etterlyst to menn for vold og forsøk på voldtekt av en kvinne i 20-årene. Hendelsen skjedde natt til søndag utenfor Tre Brør kafé. Foto: Dagbladet
ETTERFORSKER VOLDTEKTSFORSØK: Politiet har etterlyst to menn for vold og forsøk på voldtekt av en kvinne i 20-årene. Hendelsen skjedde natt til søndag utenfor Tre Brør kafé. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet fikk natt til søndag melding om en voldsepisode i sentrum av Voss.

To menn ble først etterlyst for overfall og vold mot en kvinne i 20-åra, men etter at det mandag kom nye opplysninger i saken etterforskes hendelsen nå som en voldsepisode og et voldtektsforsøk.

Ugjerninga skal ha skjedd mellom klokka 02.30 og 03.00 natt til søndag like utenfor Tre Brør kafé på torget i sentrum av bygda.

- Vet hva vi leter etter Mandag kveld sa politiet at de etterlyser to menn, som ifølge vitner skal ha løpt fra stedet etter at kvinna satte seg kraftig til motmæle og fikk hjelp fra andre.

Fungerende lensmann på Voss, Bjørn Inge Aarsand, sier til Dagbladet at politiet fortsatt ikke har fått tak i de to mennene.

- Vi er på sporet, og vi vet hva vi leter etter. Om vi ikke nødvendigvis har fulle navn, så har vi så gode beskrivelser at vi har et håp om at vi klarer å komme i kontakt med dem snart, sier han.

De har både i går og i dag avhørt flere vitner til opptrinnet.

- Vi har mye interessant informasjon på blokka, sier han, og legger til:

- Vi er veldig oppmerksomme på at vi ikke ønsker å peke ut eller generalisere. Men det er ikke til å stikke under stol at informasjonen vi har fått inn tyder på at det dreier seg om to mørkhuda, yngre menn. De er gjerne skildra som nordafrikanske.

Ser på sammenheng med annet overgrep Den fornærma kvinna fikk hjelp fra helsevesenet etter overfallet, men fikk kun lettere skader. Aarsand opplyser om at de foreløpig ikke vet noe om bakgrunnen for overfallet.

For to måneder siden ble en 18 år gammel kvinne ble utsatt for et seksuelt overgrep ved Jernbanestasjonen på Voss, ifølge Avisa-Hordaland.

På spørsmål fra avisa om politiet ser en sammenheng mellom de to sakene, svarer fungerende lensmann Aarsand følgende:

- Det vil etterforskninga vise, men det kan ikke utelukkes. Vi ser veldig alvorlig på hendelsen.

SENTRUM AV VOSS: Det er utenfor denne kaféen voldtektsforsøket skal ha skjedd. Foto: Dagbladet
SENTRUM AV VOSS: Det er utenfor denne kaféen voldtektsforsøket skal ha skjedd. Foto: Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer