Corona

- Vi er på vakt

Onsdag våknet Norge opp til det høyeste smittetallet siden 26. mai. FHI-topp Preben Aavitsland beskriver den siste tidas smitteøkning som «betydelig», men understreker at antallet coronainnlagte er lavt.

ØKENDE SMITTE: Det siste døgnet er det registrert 475 coronasmittede i Norge. Det er 202 flere enn samme dag i forrige uke. Foto: Javad Parsa / NTB
ØKENDE SMITTE: Det siste døgnet er det registrert 475 coronasmittede i Norge. Det er 202 flere enn samme dag i forrige uke. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet er det registrert 475 coronasmittede i Norge. Det er 202 flere enn samme dag i forrige uke. Vi må tilbake til 26. mai for å finne et høyere tall på smittede registrert på ett døgn. Da lå det på 499.

- Ser vi starten på en fjerde smittebølge nå?

- Det er for tidlig å si. Viruset har nå betydelig mindre muligheter til å spre seg ettersom så mange er vaksinert. Vi forventer derfor ikke like mange tilfeller som i vinter, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) til Dagbladet.

Kan ramme sårbare

Overlegen understreker at høyere smittetall er mindre alvorlig nå enn for noen måneder sida - som følge av at nesten alle eldre og kronisk syke, altså de som særlig er utsatt for alvorlig coronasykdom, er beskyttet gjennom vaksinasjon. Han understreker at det likevel ikke er gunstig med høye smittetall.

- Over tid kan høy smittespredning i samfunnet ramme også sårbare grupper, så vi ønsker på ha epidemien under kontroll, sier han og legger til:

- Det er særlig blant unge uvaksinerte voksne at epidemien spres nå. Den drives av mye sosial kontakt på private fester, på serveringssteder og i hjemmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer