Covid-19 i Israel

- Vi er på vei tilbake til normale liv

Denne uka var 5000 fotballfans på fotballstadionen da Israel tapte 2-0 mot Danmark i VM-kvalifiseringen. Israel åpner nå opp samfunnet igjen. Krav: Grønt vaksinepass.

SAMLET IGJEN: Etter nær ett år med nedstengning, har Israel startet gjenåpningen av landet. Torsdag kveld fikk også 5000 mennesker stå på tilskuerplass å se Israel ble slått 2.0 av det danske fotballandslaget i kvalifiseringen til VM 2022. Foto: Ap / NTB
SAMLET IGJEN: Etter nær ett år med nedstengning, har Israel startet gjenåpningen av landet. Torsdag kveld fikk også 5000 mennesker stå på tilskuerplass å se Israel ble slått 2.0 av det danske fotballandslaget i kvalifiseringen til VM 2022. Foto: Ap / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Israel er det landet i verden som har vaksinert flest av sine innbyggere. Mens Norge har ferdigvaksinert under fem prosent av befolkningen, kan Israel skilte med å ha fullvaksinert 93 prosent av sine borgere over 50 år, ifølge David Mossinson, sjefslege ved helseforetaket Meuhedet og ansvarlig for helsetjenestene til 1,3 millioner israelere. Inkludert corona-vaksineringen.

- Vi er veldig fornøyde med vaksineringsprosessen, og håper og tror at vi er på vei tilbake til normale liv. Jeg kan nesten ikke tro det selv, sier Mossinson.

Krever vaksinepass

Sjefslegen starter med å ramse opp vaksineringsgraden:

  • 93 prosent av alle over 50 er fullvaksinert.
  • 83 prosent av befolkningen over 16 år har også fått begge doser.
  • Det forskes på vaksinering av barn under 16 år.

- Dette er fantastiske tall. Det er ennå ikke lov å vaksinere barn under 16 år, men vi er klare til å vaksinere disse så fort som mulig, sier Mossinson.

Han er ivrig. I full fart forteller han om at Israel i drøye to uker har startet gjenåpningen av landet. Én uke etter at israelerne har blitt vaksinert to ganger, får de et såkalt grønt vaksinepass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer