<strong>DEMONSTRER:</strong>  Nigerianere demonstrerer over den manglende responsen til regjeringen etter at 276 jenter ble bortført fra en skole i Chibok i Borno. Foto:EPA/STR
DEMONSTRER: Nigerianere demonstrerer over den manglende responsen til regjeringen etter at 276 jenter ble bortført fra en skole i Chibok i Borno. Foto:EPA/STR Vis mer

- Vi er redde og bønnfaller andre land om å hjelpe oss

Far til en av de kidnappede jentene i Nigeria ber innstendig om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For over tre uker siden kidnappet ekstremistgruppen Boko Haram 276 jenter fra en skole i Chibok i delstaten Borno. 53 jenter har rømt, mens over 200 fortsatt er savnet.

Saken har vekket engasjement verden rundt. I et intervju med Sky News ber faren til en av de savnede jentene, Shettima Haruma, det internasjonale samfunn innstendig om hjelp.

Han sier han reagerer på responsen, eller den manglende sådan, til den nigerianske regjeringen.

Vil selge jentene - Vi bønnfaller dem. Vi bønnfaller nigerianerne, myndigheter i andre land som USA, eller London... Det har gått tre uker nå, nesten en måned, og vi har ikke sett at noe har skjedd, og vi har ikke fått noen brav fra våre døtre, sier Haruma til Sky News.  

- Vi er redde og vi bønnfaller andre land om å hjelpe oss, sier han.

Lederen for islamistgruppen, Abubakar Shekau, har truet med å selge jentene. Noen jenter skal angivelig allerede ha blitt sendt til Chad og Cameroon.

Ytterligere 11 jenter i alderen 12 til 15 år ble tirsdag kidnappet fra landsbyen Warabe. Leteaksjonen har konsentrert seg om området ved Sambisa-skogen, som er «gjemmestedet» til Boko Haram.

USA på plass Storbritannia, Kina, Frankrike og USA har alle tilbudt seg å hjelpe til med å lete etter jentene. Utenriksminister John Kerry uttalte torsdag kveld norsk tid at det amerikanske spesialisteamet nå var på plass og klare til å bistå i leteaksjonen.

- Vårt team har landet i Nigeria og det kommer til å samarbeide med president Goodluck Jonathans regering for å gjøre alt i sin makt for å gjenforene disse jentene med deres familier,  sier John Kerry, ifølge BBC.

Den nigerianske presidenten sa i en tale til forsamlingen i World Economic Forum at bortføringen av disse jentene kan bli et vendepunkt i kampen mot Boko Haram.

<strong>VENDEPUNKT:</strong>  Den nigerianske presidenten Goodluck Jonathan tror denne bortføringen kan bli begynnelsen på slutten for terror i Nigeria. Foto: AP Photo/Sunday Alamba
VENDEPUNKT: Den nigerianske presidenten Goodluck Jonathan tror denne bortføringen kan bli begynnelsen på slutten for terror i Nigeria. Foto: AP Photo/Sunday Alamba Vis mer

- Jeg tror kidnappingen av disse jentene vil bli begynnelsen på slutten for terror i Nigeria, sier han, ifølge BBC.

- Norge bør bidra Venstre-leder Trine Skei Grande sa torsdag at hun mener norske myndigheter må engasjere seg i kidnappingssaken i Nigeria.

- USA har allerede varslet at de vil bistå landet med blant annet personell med kompetanse innenfor etterforskning og gisselforhandlinger.

Venstre mener at også norske myndigheter bør bidra på egnet måte til en løsning i denne saken så raskt som mulig, sa Venstre-lederen til NTB.

Hun har sendt et skriftlig spørsmål til utenriksminister Børge Brende om saken. Brende ville tirsdag ikke utelukke norsk bistand i saken.

- Dette er en helt forferdelig situasjon. Dersom det kommer ønsker om at Norge kan bidra på noen som helst måte, vil vi vurdere det, sa Brende da til NTB.

<strong>BOKO HARAM:</strong> Dette bildet er hentet fra en video som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til. Den viser lederen av Boko Haram, Abubakar Shekau, som sier at han tar på seg ansvaret for bortføringen.  Foto: AFP PHOTO / BOKO HARAM
BOKO HARAM: Dette bildet er hentet fra en video som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til. Den viser lederen av Boko Haram, Abubakar Shekau, som sier at han tar på seg ansvaret for bortføringen. Foto: AFP PHOTO / BOKO HARAM Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer