- Vi er redde

Den brutale voldtekten mot en 22 årig butikkekspeditør har sendt sjokkbølger gjennom handelsstanden i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Heretter tør vi ikke være alene på jobb, sier Jeanette Nielsen (19) og Jabeen Khan (20).
De to frisørene jobber i nabohuset til klesbutikken der en kvinnelig ekspeditør ble grovt voldtatt av to unge gutter tirsdag ettermiddag. Guttene, som tok seg inn i klesbutikken like etter klokka 16, er fremdeles på frifot.

Det gjør at de fleste ansatte i handlegatene rundt Kirkeveien og Majorstua i Oslo føler seg utrygge.

Låser dørene

- Vi har fått beskjed av sjefen om å låse dørene når vi er alene, sier Jabeen Khan. Hun har jobbet i salongen Martins Hår-design i over ett år, og ofte vært alene på jobb. Nå er det slutt på den praksisen.

- Heretter blir vi aldri mindre enn to på jobb, lover sjefen Arild Martinsen. Også han er rystet over det som skjedde i nabobygningen.

Fem meter lenger ned i gata ligger kiosken «Fix tobakk». Innehaver Einar Tangeraas kjenner de fleste som jobber i handlegata.

Fryktelig trist

- Jenta som ble voldtatt var ofte innom her. Det er fryktelig trist at slike ting skjer, og tankene mine går til henne. Nå håper vi politiet får tatt gjerningsmennene slik at flere slipper å bli skremt, sier Tangeraas til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer