Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er sjokkerte og veldig slitne

Runhild Røine og ektemannen Alf Bjørn Knudsen lette i mange timer i natt etter Kiwi-gründer Per-Erik Burud.

LETTE I TIMER: Ekteparet Runhild Røie og Alf Bjørn Knudsen deltok i letinga etter Per-Erik Burud i mang timer i natt. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
LETTE I TIMER: Ekteparet Runhild Røie og Alf Bjørn Knudsen deltok i letinga etter Per-Erik Burud i mang timer i natt. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TJØME (Dagbladet:) Hytteierene Alf Bjørn Knudsen og kona Runhild Røine deltok i leitinga etter den savnede Kiwi-gründeren Per-Erik Borud i mange timer i natt. Ekteparet lå og sov på hytta si ved Tjøme da de ble vekket av en kamerat som hadde båten sin fortøyd i nærheten.

Fant livløs kvinne - Han hadde igjen blitt vekket av at en mann banket på og vekket ham i båten. Mannen sa da at det hadde skjedd en ulykke og alle hadde falt i sjøen, sier Runhild Røine til Dagbladet.

Kameraten og den overlevende fra båtulykka kom opp i bukta til ekteparet, og sammen fikk de varslet om ulykken. I tillegg hjalp de 41 år gamle Asbjørn Aasheim som overlevde ulykken.

- Jeg skvatt litt da de kom opp i bukta vår, men vi reagerte fort. Mannen min og kameraten reiste fort av gårde i båt. Da fant de en kvinne som lå og fløt i sjøen. Hun var død. De fikk markert hvor de fant henne slik at helikopteret kunne plukke henne opp, sier Røine.

Like etter ble en annen kvinne funnet flytende i sjøen like ved av redningsmannskaper, også hun omkommet. Per Erik Burud er fremdeles ikke funnet etter ulykken.

- Helt forferdelig Runhild Røine og ektemannen er helt utmattet etter at de har vært våkne siden klokken 04.00 i natt.

- Vi lette under brygger og i viker, men vi fant ingen ting. I tillegg var det så veldig sterk vind, sier Runhild.

De fortsatte leitingen fram til klokka var halv sju.

- Vi er sjokkerte, og veldig slitne nå, sier Røine, som synes det var en forferdelig opplevelse å være vitne til.

- Det er noe som angår oss alle, og viser hvor farlig det er å ikke bruke redningsvest når man ferdes på sjøen, sier hun.

FANT DØD KVINNE: Runhild Røine og ektemannen Alf Bjørn Knudsen ble involvert i dødsdramaet i Tjøme i natt. Knudsen var den første som fant den første døde kvinnen. Foto: Peder Gjersøe.
FANT DØD KVINNE: Runhild Røine og ektemannen Alf Bjørn Knudsen ble involvert i dødsdramaet i Tjøme i natt. Knudsen var den første som fant den første døde kvinnen. Foto: Peder Gjersøe. Vis mer