Storinnrykk i Oslo:

- Vi er skuffa

Heidi's Bier Bar begynner onsdag kveld å fylles opp av øltørste sjømenn. - Skjønner ikke hvorfor jeg er gira, sier norske Anniken (27).

GLEDER SEG: Anniken (27) og Mathias (24) har møtt opp på Heidi's Bier Bar og legger ikke skjul at de begge håper å møte på øltørste sjøfolk. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet
GLEDER SEG: Anniken (27) og Mathias (24) har møtt opp på Heidi's Bier Bar og legger ikke skjul at de begge håper å møte på øltørste sjøfolk. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens største krigsskip, «USS Gerald R. Ford», ankom Oslo onsdag ettermiddag. At nesten 5000 muligens øltørste sjøfolk har gått i land i Oslo, har ikke gått upåaktet hen hos bargruppen Rekom group.

De har oppbemannet de fleste barene og utestedene de driver i Oslo, og forventet særlig storinnrykk på barene Heidi's Bier Bar og Fridtjof's Pub ved Rådhuset.

Dagbladets reporter på Heidi's Bier Bar forteller at det onsdag kveld begynner å fylle seg opp på Heidi's Bier Bar - og at flere amerikanere har møtt opp.

Heidi's bier bar i Oslo sentrum ønsker å gjøre det lettere for amerikanerne å kjøpe øl. Video: Anette Beckhaug. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Vis mer

- Vi er skuffa

Blant dem som har møtt opp er Anniken (27) og Mathias (24). De legger ikke skjul at de begge håper å møte på øltørste sjøfolk.

Foreløpig har ikke kvelden utspilt seg helt slik de håpte på.

- Vi trodde det skulle bli som den episoden i Sex and the City, med gaster i uniform, men det hadde de ikke. Vi er skuffa!, sier Anniken til Dagbladet med glimt i øyet.

- Hva er planen i kveld? Har dere tenkt til å prate med noen av dem?

- Jeg skal vinne dem over med humor og sjarm, sier 27-åringen, som jobber som komiker i hovedstaden.

Mathias forteller at det er spennende å være til stede:

- Nå forventer vi at amerikanerne kommer. De er på vei, sier han.

Anniken legger til:

- Egentlig liker jeg ikke amerikanere engang, så jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg er gira.

Her må verdens største krigsskip vike - for danskebåten!. Reporter: Edward Stenlund. Video: US Navy / NTB / MarineTraffic Vis mer

- Veldig inkluderende

Også Silje (28) fra Oslo har tatt turen til Heidi's Bier Bar - og befinner seg på et bord med både nordmenn og amerikanere når Dagbladet møter henne.

- Venninnene mine og jeg tenkte vi skulle ut på byen etter bachelor og eksamen, sier hun til Dagbladet og legger til:

- Tilfeldigvis er en amerikansk båt i byen i dag, så endte vi opp her - helt tilfeldig.

- Har dere blitt venner?

- De er veldig inkluderende. De inviterte oss med - og her sitter vi, sier hun.

- VELDIG INKLUDERENDE: På bordet sitter både nordmenn og amerikanere, forteller Silje, som sitter helt til høyre. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet
- VELDIG INKLUDERENDE: På bordet sitter både nordmenn og amerikanere, forteller Silje, som sitter helt til høyre. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Fyller seg opp

Heidi's Bier Bar er inspirert av afterski og oktoberfest, og barene er kjent for høy flaskeføring og dansing på bordene. Heidi's Bier Bar er et kjent barkonsept i store deler av Norge, med utesteder i Oslo, Bergen Drammen, Kristiansand, Stavanger, Tønsberg, Trondheim og Tromsø.

Utestedet har tatt flere grep for å lokke til seg øltørste sjofølk - blant annet utvider de åpningstidene, oppbemanner kraftig og godtar dollar som betaling.

FEST: Heidi's Bier Bar har afterski og oktoberfest som tema. Foto: Magnus Aspelin/Rekom group
FEST: Heidi's Bier Bar har afterski og oktoberfest som tema. Foto: Magnus Aspelin/Rekom group Vis mer

- Vi har erfaring fra før med at når britiske krigsskip og større cruiseskip kommer til Oslo, så merker vi det godt. Heidi's ligger spesielt godt til, sa regionsjef i Rekom group, Adrian Sneen, til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer