- Vi er stolte av deg, Petter

- Dette er historisk, sier Petter Solbergs pappa Terje til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SPYDEBERG/OSLO:

- De som er mest glad for denne seieren er garantert familien min: Pernilla (samboeren), Oliver (sønnen), Henning (broren), mor, far og besteforeldrene mine. Det er fantastisk å gi dette tilbake til dem, sa en champagnevåt Petter Solberg i går.

- Historisk

Og gjett om familien setter pris på seieren.

- Dette er absolutt sånn som jeg blir stolt av, sier en rørt far, Terje Solberg til Dagbladet.

Hele Spydeberg feiret i går sønnen hans. Selv satt han sammen med en hel gjeng på Pablo Pizza i Askim og tok seg noen velfortjente seierspils.

- Dette er historisk. Tenk på Petters alder. Det er en unggutt fra Spydeberg i Østfold som har gått til topps i et VM-rally, roser faren.

- For tidlig

Han og kona Tove tok tidlig med Petter og storebror Henning i motorsportmiljøet. Rallycross var tingen helt fra guttene begynte på skolen. Petter var også en av de første til å snakke med pappa Terje i går. På vei til målrampa på siste etappen kom telefonen.

- Petter virket veldig fornøyd! Og han fortjener det, sier Terje før han legger stille til:

- Egentlig er dette for tidlig. Tenk på Petters unge alder. Det er jo bare en unggutt fra Spydeberg i Østfold som går til topps, sier Terje.

- Når skulle han gått til topps da?

- Nei, det skulle ikke skjedd før om en fem- seks år hvis du ser på alderen til konkurrentene hans, sier Terje før han tillegger:

- Men dette har jeg egentlig ventet på!

I går gikk drømmen i oppfyllelse.

STORFEIRING: Venner og slektninger av Petter Solberg samlet seg i Spydeberg i går. Far Terje til venstre med bart, bror Henning til høyre for faren. Martin Schanche under det store flagget.