- Vi er streikeklare

SKIEN (Dagbladet): - Vi er streikeklare, sier de ansatte i Triangelen barnehage i Skien. Noen av de eldste barna fikk i går beskjed om at de måtte være hjemme mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Her er det ingen uenighet om streiken. Mange foreldre uttrykker også sin sympati, sier assistent Lisbeth Malerød.

Og noen av de 28 barna sier at de synes det kan være greit å få fri fra barnehagen...

23 kommunale barnehager i Skien har gått ut i streik. De ansatte samlet seg på streikemøte i går. Også medlemmer av Lærerlaget som arbeider i skolefritidsordninger og pedagogisk-psykologisk tjeneste, er tatt ut i streik.

Disse rammes

Det er barnehager, sosialtjenester, barnevern og psykisk utviklingshemmede blir rammet av streiken i kommunene. Dessuten vil åtte sykehus merke konflikten når medlemmer i Norsk Maskinistforbund uteblir fra jobben. Men Norsk Maskinistforbund understreker at streiken ikke skal medføre fare for liv og helse. Vanlig vedlikehold blir ikke utført, og kapasiteten ved vaskerier, kjøkken og steriliseringssentraler reduseres. Forbundet har tatt ut 69 av sine medlemmer i første omgang. Disse går ut i streik fra mandag.

Sykehusene som rammes er: Regionsykehuset i Tromsø, Nordland sentralsykehus, Innherred sykehus, Fylkessykehuset i Møre og Romsdal, Haukeland sykehus, Kongsberg sykehus, Ringerike sykehus og Sentralsykehuset i Buskerud.

Unger hjem

I går sendte enkelte barnehager som er omfattet av konflikten, ungene hjem, men streiken blant de 400 førskolelærerne som er tatt ut i første omgang blir først merkbar mandag. Også skolefritidsordningen, PP-tjenesten og skole- og barnehageadministrasjonen i de fire streikekommunene Skien, Sarpsborg, Hamar og Lillehammer blir rammet.

Sosialkontor, barnevern og tjenesten for psykisk utviklingshemmede blir skadelidende når Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO) tar ut 590 av sine medlemmer i streik i Lørenskog, Lier, Stavanger, Os, Lindås, Volda, Bodø og Alta.

Lederen i FO, Oddrun Remvik, understreker at streiken ikke skal gå ut over dem som får penger til livsopphold på sosialkontoret.

<B>SLUTT PÅ LEKEN:</B>Assistentene Lisbeth Malerød og Tone Evensen går ut i streik sammen med fem kolleger i Triangelen barnehage.