Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er takknemlige for all støtten

Martines familie roser vennene og støtteapparatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Begge foreldrene og søsknene til den drepte Martine Vik Magnussen (23) har valgt å reise til London for å være i nærheten av alt som skjer rundt datterens tragiske dødsfall.

- Min erfaring er at når ting som dette skjer ønsker familien ofte å være der det har skjedd, sier sjømannsprest Torbjørn Holt til Dagbladet.no.

Han har tilbragt mye tid sammen med Martines familie, som har gitt han tillatelse til å fortelle litt om hvordan de har det.

- Det er svært vanskelig for noen av oss å sette oss inn i hvordan de har det nå. Det er ikke lett å finne ord. Men de har svært tunge dager, sier Holt.

Les mer om saken her

Glade for støtten

Samtidig setter familien stor pris på all støtten de har fått de siste dagene.

- De er takknemlige for all støtten de har mottatt fra Martines venner og nettverket rundt henne. De forteller også at de føler seg veldig godt ivaretatt av både politiet i London og den norske ambassaden. Oppfølgingen fra politiet har vært både skikkelig, seriøst, profesjonelt og menneskelig, sier familien ifølge presten.

STØTTER FAMILIEN: Sjømannsprest i London, Torbjørn Holt, har tilbragt tid sammen med Martine Vik Magnussens familie. Han forteller at de skal se datteren sin i dag. Foto: SCANPIX
STØTTER FAMILIEN: Sjømannsprest i London, Torbjørn Holt, har tilbragt tid sammen med Martine Vik Magnussens familie. Han forteller at de skal se datteren sin i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Både ham selv og den norske ambassaden har nær kontakt med familien mens de befinner seg i London.

- I denne vanskelige situasjonen får de den hjelp og støtte vi kan gi. Det er svært flinke folk på den norske ambassaden, og det er godt å se, sier Holt.

Budstikka.no har opprettet en egen kondolanseprotokoll her.


Skal se datteren i dag

Det er uvisst hvor lenge Martines familie kommer til å bli i London.

- Det er fortsatt altfor tidlig å si noe om når Martine kan komme hjem. Det avhenger av etterforskningen. Dermed har ikke familien avklart hvor lenge de vil bli her, sier Holt.

I løpet av dagen vil familien få se sin døde datter.

- Engelsk lov krever at en slektning skal identifisere den avdøde. Jeg kommer til å være med på dette sammen med en representant for politiet, sier sjømannspresten.

image: - Vi er takknemlige for all støtten

Klokka 19.00 engelsk tid i kveld vil det blir avholdt en minnegudstjeneste for Martine Vik Magnussen i den norske Sjømannskirken i London.

- Denne minnestunden avholdes i full forståelse med familien, men de kommer ikke selv til å delta. Alle som ønsker å komme er velkommen, sier sjømannsprest Torbjørn Holt.

<B>DREPT: I kveld arrangeres det minnestund for Martine Vik Magnussen (23) i Sjømannskirken i London.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media