PESTOSMITTE: - Vi er ufattelig lei oss over at folk er blitt syke av mat vi har solgt, sier innehaver Liv Ingebrigtsen innehaver av kjøtt- og cateringbedriften Søstrene Ingebrigtsen i Tromsø.  Foto: Nordlys
PESTOSMITTE: - Vi er ufattelig lei oss over at folk er blitt syke av mat vi har solgt, sier innehaver Liv Ingebrigtsen innehaver av kjøtt- og cateringbedriften Søstrene Ingebrigtsen i Tromsø. Foto: NordlysVis mer

- Vi er ufattelig lei oss

En pesto er trolig årsaken til at flere personer er innlagt på sykehus med blodig diaré.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er bekreftet utbrudd av en svært smittsom mage- og tarminfeksjon i Tromsø. Det bekreftet Smittevernlege i Tromsø kommune, Glenn Severinsen, seint søndag kveld overfor Nordlys.

- Så langt har vi fem bekreftede uavhengige tilfeller av den svært smittsomme mage- og tarminfeksjonen shigella, forteller Severinsen.

Som Dagbladet skrev tidligere idag er bakterien som er oppdaget meget smittsom og har en kort inkubasjonstid.

- Men denne Shigella-bakterien som er påvist her er svært sjelden dødelig. Den kan derimot gi mye diaré og høy feber. De vi har hatt inne her på sykehuset har også hatt blod i avføringen, forteller smittevernoverlege Torni Myrbakk ved UNN, til Dagbladet.

Nå skriver Nordlys at det mest sannsynlig er pesto som er årsaken til at flere personer er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med kraftig diaré.

Den mistenkte pestoen er levert av kjøtt- og cateringbedriften Søstrene Ingebrigtsen og innehaver Liv Ingebrigtsen sier til Nordlys at det er en tung dag for dem.

- Vi er ufattelig lei oss over at folk er blitt syk av mat vi har solgt, sier hun.

De valgte selv å stenge butikken mandag, for å destruere matvarer som kan ha forårsaket utbruddet, for deretter å desinfisere lokalet.

Ifølge avisa iTromsø kan opptil 100 personer være eksponert for bakterien.