- Vi er urolige og passer ekstra på våre barn

Maria Grimeland Furenes sier hun er urolig etter at flere barn er blitt forsøkt lokket med av én eller flere ukjente menn på Sotra.

PASSER EKSTRA GODT PÅ: Maria Grimeland Furenes sier hun passer ekstra godt på sine barn Sarra og Jenny etter at flere barn er forsøkt lokket inn i en bil på Sotra de siste dagene. Foto: Leif Stang/Dagbladet
PASSER EKSTRA GODT PÅ: Maria Grimeland Furenes sier hun passer ekstra godt på sine barn Sarra og Jenny etter at flere barn er forsøkt lokket inn i en bil på Sotra de siste dagene. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTRA (Dagbladet): I går ettermiddag kom meldingen om at en 15 år gammel jente skulle ha blitt forsøkt trukket inn i en bil på vei til skolen i Fjell kommune på Sotra vest for Bergen.

Onsdag blir det meldt om et nytt tilfelle. En gutt forteller at han skal ha blitt forsøkt lokket inn i en bil ved Knappskog skole. Også det skal ha skjedd tirsdag ettermiddag.

- Dette er ikke noe kjekt. Vi blir urolige og passer ekstra godt på barna våre i disse dager, sier Maria Grimeland Furenes. I ettermiddag hentet hun døtrene Sara (3) og Jenny (6) fra barnehage og skole på Knappskog på Sotra.

Hun forteller at hun og andre foreldre snakker med sine barn om det som har skjedd.

- Blir skremt
- Vi følger med på nyhetene og har fått informasjon fra skolen. Deretter har vi snakket med barna våre. Vi sier det som det er. Jeg tror kanskje vi voksne blir mest urolige av dette. Nå håper vi bare at mannen eller mennene som forsøker å lokke med seg barn skal bli tatt av politiet. Vi blir skremt av at det har vært flere tilfeller her den siste tida, sier Maria Grimeland Furenes.

Rektor Odd Erik Kjeldstad ved Knappskog skole forteller at stemningen blant elever, lærere og foreldre er preget av det som har skjedd. I formiddag ble skoleledelsen informert om at en ni år gammel elev ved skolen ble forsøkt lokket inn i en bil da gutten var på veg hjem fra skolen i går ettermiddag.

- Skaper frykt
- Vi vet egentlig ikke hva som foregår. Vi har dialog med politiet, men så lenge saken er uavklart og det har skjedd flere ganger, så skaper det frykt og uro blant elever, foreldre og lærere. Noen nærer mer frykt enn andre, sier Kjeldstad.

Skoleledelsen sendte først ut en SMS til foreldrene tirsdag etter at det var blitt kjent at en mann hadde forsøkt å presse ei 15 år gammel jente fra Danielsen skole inn i en hvit kassebil. I formiddag måtte han sende ut en ny melding til foreldrene for å fortelle at en av deres egne elever var forsøkt lokket inn i en bil.

- Vår jobb er å ta var på elevene. Vi informerer om at de må gå flere sammen hjem fra skolen. I tillegg informerer lærerne om det som har skjedd. Samtidig må vi forsøke å hindre at dette går ut over skoledagen, sier rektor Odd Erik Kjelstad.

- Forferdelig trist
Ordfører Eli Berland i Fjell kommune fortalte Dagbladet onsdag at hun er sjokkert over de siste dagers hendelser.

- Jeg reagerer med sjokk. Det er bare forferdelig trist. Det var alvorlig nok i seg selv når vi fikk den første meldingen i går. Melding nummer to gjør at det blir dobbelt opp. Når vi i tillegg vet at det har vært lignende episoder i nabokommunene den siste tiden, blir det mye på en gang, sier hun til Dagbladet.

Skal snakke med gutten
Politioverbetjent Thomas Sørensen ved Sotra, Askøy og Øygarden lennsmannsdistrikt forteller at politiet er i gang med etterforskningen.

- Nå har vi bare ett skall av hva som har skjedd. Vi skal snakke med gutten i dag, så må vi vurdere hva vi gjør videre, sier Sørensen til Dagbladet.

FRYKT: Rektor Odd Erik Kjeldstad sier at det er oppstått frykt og uro blant elever, foreldre og lærere. Foto: Leif Stang/Dagbladet
FRYKT: Rektor Odd Erik Kjeldstad sier at det er oppstått frykt og uro blant elever, foreldre og lærere. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer