- Vi er uskyldige

- Vi har ingenting med saken å gjøre, hevder det norske paret som i går ble pågrepet i Nederland. Ekteparet i 20-årene er siktet for medvirkning til voldtekt av ei 15 år gammel jente for litt over en uke siden i Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet har vært på flukt fra politiet siden de ble siktet for overgrepet i forrige uke.

- Paret ble stanset under en rutinemessig trafikkontroll i går kveld. De er ikke siktet for noen forbrytelser i Nederland, sier politinspektør Paul Denobel ved hovedpolitistasjonen Haag til Dagbladet.no.

Da politiet sjekket parets navn i sitt dataanlegg dukket den internasjonale arrestordren fra norsk politi opp. Paret forsto ifølge Denobel hvorfor de ble arrestert, og at de kjente til at de var etterlyst.

- De sa de var uskyldige, og at de ikke hadde noe med saken å gjøre, sier Denobel.

Utleveres

Paret er ikke avhørt av nederlandsk politi. Nå sitter de i arresten og venter på utlevering til Norge. Ifølge politiet og den norske ambassaden har de ikke motsatt seg utlevering. Politiinspektør Denobel antar utleveringen kan ta litt tid på grunn av papirarbeidet.

- Vi jobber nå med å få dem utlevert til Norge, sier politiinspektør Britt Meling ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

En begjæring om utlevering blir sendt fra Norge i dag og lensmann Eiliv Lønningen i Øygarden regner med at de to snart er på vei hjem. Han kaller saken en tragedie for alle parter.

Ekteparet i 20-årene er siktet for medvirkning til voldtekt av ei 15 år gammel jente forrige helg. Ektemannens 19 år gamle bror er også siktet for å ha voldtatt jenta, og er varetektsfengslet. Paragrafene 19-åringen er siktet for, omfatter seksuell omgang med en person som er ute av stand til å motsette seg dette, og seksuell omgang med barn under 16 år.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sa 19-åringens forsvarer Gisle Didriksen til Dagbladet.no i forrige uke.

Ifølge Didriksen skal 19-åringen ha forklart at jenta hadde opplyst at hun var over den seksuelle lavalder.

VENTES UTLEVERT: Det voldtektssiktede norske paret holdes nå på hovedpolitistasjonen i den nederlandske byen Haag. De ventes utlevert til Norge så snart papirarbeidet er i orden.