POLITIET FIKK IKKE MEDHOLD: Retten sier at politiet kan tinglyse en erklæring som innebærer at Hells Angels ikke kan gjøre noe med huset utover å bo der, ifølge TV 2. Foto Harald Klungtveit / Dagbladet
POLITIET FIKK IKKE MEDHOLD: Retten sier at politiet kan tinglyse en erklæring som innebærer at Hells Angels ikke kan gjøre noe med huset utover å bo der, ifølge TV 2. Foto Harald Klungtveit / DagbladetVis mer

- Vi er utrolig glad og letta over tingrettens beslutning

Hells Angels vant fram i retten - får tilbake hovedkvarteret allerede i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk i dag ikke medhold i å beslaglegge klubbhuset til Hells Angels, som de aksjonerte mot forrige onsdag.

- Vi er utrolig glad og letta over at tingretten har tatt denne beslutningen. Jeg kan ikke forstå politiets grunnlag for å ta fra folk boligene sine, sier Hells Angels-talsmann Rune «Supern» Olsgaard til Dagbladet.

Det betyr at Hells Angels allerede får tilbake klubbhuset allerede i kveld, opplyser HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard til Dagbladet.

- Unødvendig  Advokat JohnChristian Elden mener avgjørelsen er ventet og god.

- Politiets aksjon fremsto som overilet og helt unødvendig, og nå har de fått svar på tiltale fra oslo tingrett, sier Elden til Dagbladet.

Oslo tingrett sier at politiet kan tinglyse en erklæring som innebærer at Hells Angels ikke kan gjøre noe med huset utover å bo der, ifølge TV2 - som først omtalte saken.

Ifølge advokat Elden skal sørsmålt om inndragning utstå til saken skal behandles i retten ved påsketider, og han sier at det innen den tid er det ingen grunn til å kaste ut leitakerne.

Det er ifølge TV 2 ventet at politiet vil påkjære kjennelsen til lagmannsretten med oppsettende virkning.

- Stor belastning Rune «Supern» Olsgaard har sjøl vært bosatt i Hells Angels-huses de siste 18 åra, og sier til Dagbladet at han gleder seg til å flytte hjem.

- Dette har vært en stor belastning for de fem som har bolig i huset. Det har vært vanskelig bare å hente ut klær fra huset, da vi har blitt møtt av politi med MP5-maskinpistol utenfor. Det har ikke vært noe særlig hyggelig, sier han.

Olsgaard sier at Hells Angels dialog med Oslo politikammer har opphørt etter denne hendelsen.

- Slik situasjonen er nå vil vi ikke ha noen dialog, sier han.

LETTA: Rune "Supern" Olsgaard utenfor Hells Angels i Oslo. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
LETTA: Rune "Supern" Olsgaard utenfor Hells Angels i Oslo. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer