- Vi er utslitte, fortvilet og fulle av sorg

Det er andre gang på kort tid at Universitetssykehuset i Nord-Norge har mistet kolleger i en ulykke.

DØDENS VEI: For andre gang på kort tid mistet Universitetssykehuset i Norge-Norge kolleger i en bilulykke. Foto: Scanpix
DØDENS VEI: For andre gang på kort tid mistet Universitetssykehuset i Norge-Norge kolleger i en bilulykke. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Det er andre gang på kort tid at Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) har mistet noen av sine kolleger i en tragisk ulykke. 1. april 2010 omkom en turnuslege og en sykepleier i et skred på Kvaløya i Troms. Fredag omkom tre UNN-ansatte som jobbet ved sykehuset i Narvik.

- Dette er det andre smertefulle tapet på kort tid. Vi er fortvilet over våre kolleger som har omkommet. Vi er like fortvilet over de to andre som omkom, sier klinikkoverlege på akuttmedisinsk avdeling ved UNN, Mads Gilbert, til Dagbladet.

Han sier at de ansatte ved sykehuset er utslitte og fulle av sorg, men at redningsaksjonen fungerte som den skulle, og det var ingenting mer de kunne ha gjort.

- Det var en sterk og god redningsledelse. Vi hadde nok ressurser, og prioriterte riktig. Ingen av de døde kunne ha overlevd. De var hinsides redning, sier Gilbert.

Gilbert ber nå instendig om at det blir gjort endringer på ulykkesveien.

- Vi er veldig oppgitt over at det ikke blir mer skille på disse trafikkerte veiene. Vi ber instendig om at det blir gjort noe med dette nå. Det er forebyggingsarbeid som må bli gjort, sier Gilbert.