Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er veldig nær en våpenhvileavtale

Israels regjering diskuterer mandag kveld et egyptisk utkast til en våpenhvileavtale med Hamas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels regjering diskuterer mandag kveld et egyptisk utkast til en våpenhvileavtale med Hamas, melder NTB.

Det er statlig israelsk radio som melder om at våpenhvilediskusjonene pågår i regjeringen.

Den israelske avisa Haaretz rapporterer at egyptiske kilder håper en våpenhvileavtale ikke er langt unna.

Utkastet er basert på forhandlingene mellom israelske tjenestemenn og palestinske utsendinger i Kairo søndag, men det er ikke kommet informasjon om innholdet.

Israelske luftangrep mot Gazastripen og palestinske raketter over grensen til Israel har kostet over hundre personer livet, de fleste av dem palestinere.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan har vært noe mindre diplomatisk enn egypterne.

- De som knytter islam til terrorisme, lukker øynene for massedrap på muslimer, for massakren på barna på Gazastripen. Av den grunn sier jeg at Israel er en terrorstat og handlingene terrorisme, sa Erdogan i en tale til religiøse ledere fra muslimske land som møttes i Istanbul mandag.

Tyrkia var for noen år tilbake Israels næreste allierte i Midtøsten, men Gaza-krigen for fire år siden satte forholdet på prøve.

De norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse er i Gaza og jobber, som i 2009.

- Jeg har aldri opplevd det så folketomt her. Folk er redde og holder seg innendørs, sa Gilbert til Dagbladet tidligere i dag.

LUFTANGREP: Røyk stiger opp etter et israelsk luftangep mot Gaza tidligere i dag. Foto: REUTERS / Yannis Behrakis / NTB scanpix
LUFTANGREP: Røyk stiger opp etter et israelsk luftangep mot Gaza tidligere i dag. Foto: REUTERS / Yannis Behrakis / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!