Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er veldig, veldig lettet

Beboerne og ansatte ved Hvalstad asylmottak etter pågripelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld ble det kjent at politiet har pågrepet en 50 år gammel advokat fra Asker.

Mannen er siktet for skudd mot Hvalstad asylmottak 18.juli i år, der en 16 år gammel somalisk gutt ble truffet i magen og hardt skadd.

Mottaksleder Ahmed Bozgil befinner seg nå på Hvalstad og er svært glad og lettet over denne utviklingen i etterforskningen.

- Vi er veldig, veldig lettet over at politiet har nå gått til pågripelse, sier mottaksleder Ahmed Bozgil til Dagbladet.no og utdyper:

- Beboerne, ansatte og ikke minst naboene rundt oss har vært redde, mens gjerningsmannen har vært på frifot. Vi håper nå at riktig mann er tatt for den grusomme ugjerningen som kunne tatt mange liv.

Fryktet nye angrep

Bozgil har ingen kjennskap til advokaten. Han finner det svært bekymringsfullt å få bekreftet at angrepet var rasistisk motivert.

- Det er enda mer skremmende at en mann med denne utdannelsen kunne utføre en slik forferdelig handling.

RASISTISK MOTIVERT: Skuddene falt på Quislings fødselsdag, og politiet har spekulert i hvorvidt skuddene var en markering av dagen. Arkivfoto: SCANPIX
RASISTISK MOTIVERT: Skuddene falt på Quislings fødselsdag, og politiet har spekulert i hvorvidt skuddene var en markering av dagen. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Det negative fokuset den siste tiden, både på Hvalstad asylmottak og flyktningsstrømmen generelt, har ført til en ekstra belastning for både beboerne og de ansatte og vært med på å øke fryktfølelsen for nye angrep, ifølge ham.

- Lokale og sentrale politikere, lokalsamfunnet og media har bidratt til å skape et ubalansert bilde av flyktningene. Holdningsskapende kampanjer og arbeid må til for å rette opp et inntrykk flyktningene helt klart ikke fortjener. Ikke minst for å unngå at uønskede elementer i samfunnet velger å reagere på den måten vi opplevde det her.

Under behandling

Mottakslederen berømmer politiet for måten etterforskningen har blitt gjennomført, og for å stille opp for beboerne.

- Både jeg og de andre ansatte her vil rette en stor takk til politiet. De har gjort en fantastisk innsats og forsøkt å gi beboerne tryggheten tilbake. 

Den 16 år gamle somaliske gutten som ble truffet av et skudd, tas nå hånd om av Barnevernet.

- Han er i gode hender og får mye omsorg. Det går framover med ham, men han må gjennom mange tøffe behandlinger framover. Gutten vil i lang tid ha behov for medisinsk hjelp og opptrening, sier Bozgil og legger til:

- Men kanskje pågripelsen kan gi ham ekstra motivasjon og fjerne noe av frykten. Dette vil uansett lette hjertene til alle her, både beboerne og de ansatte.

image: - Vi er veldig, veldig lettet
PÅGREPET PÅ MC-FEST I HELGA: Den siktede 50-åringen skal trukket kniv og truet de andre festdeltakerne på en fest i Gjersenga i Ski natt til søndag. Mannen skal være identisk med <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/07/21/541391.html>vitnet</a> som politiet etterlyste ved mottaket kort tid etter hendelsen.
SVÆRT LETTET: Ahmed Bozgil, administrerende direktør i Hero, som står bak driften av Hvalstad asylmottak, er lettet over at politiet nå har foretatt en pågripelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!