SIKTET: Stig Millehaugen (39) ble pågrepet på Sandaker i dag. Her er han fotografert i forbindelse med en tidligere rettssak. Foto: Lise Åserud/Scanpix
SIKTET: Stig Millehaugen (39) ble pågrepet på Sandaker i dag. Her er han fotografert i forbindelse med en tidligere rettssak. Foto: Lise Åserud/ScanpixVis mer

- Vi erklærer full krig mot de som står bak dette

- Vi har mistet en bror, sier Young Guns. Se videoen av pågripelsen av siktede Stig Millehaugen (39).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi mista en bror i dag, sier en av de mest sentrale personene i Young Guns til Dagbladet.no.

Han er på gråten.

En 28 år gammel mann, som var en av de sentrale lederskikkelsene i Young Guns/A-gjengen, ble i kveld skutt og drept på Haugerud i Oslo.

Den tidligere drapsdømte Stig Millehaugen (39) er pågrepet og siktet for forsettlig drap. 39-åringen skiftet for øvrig etternavn for kort tid siden.

- Vi erklærer full krig mot de som har gjort dette! sier den dreptes nære venn.

- Hvis det var noen i B-gjengen som står bak dette eller noen andre i et annet miljø, så kan de ikke være trygge, sier han.

- Øye for øye

Young Guns/A-gjengen er regnet som et mindre miljø enn B-gjengen, men de er samtidig regnet som svært farlige, og de skal ha god tilgang på våpen.

- Nå er det øye for øye, tann for tann, sier Young Guns-medlemmet. 

- Folk er på vei fra utlandet for å komme og hjelpe oss nå, sier han.

Den drepte 28-åringen, som er småbarnsfar, satt i bilen sammen med en god kamerat som også er sentral i Young Guns-miljøet. Kameraten ble vitne til at 28-åringen ble skutt i hodet og drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraten klarte å flykte fra stedet, og varslet politiet og ble tatt inn til avhør. Denne kameraten overlevde etter at han bøe skutt i gjengoppgjøret på Aker Brygge i 2006.

Uklart motiv

Millehaugen var en del av det såkalte Tveita-miljøet, men han har ingen kjent tilknytning til noen av Oslos gjengmiljøer.

Politiet vet ikke hva motivet for drapet er. De vet heller ikke hvorfor 28-åringen i det hele tatt skulle møte Millehaugen.

- Vi håndterer dette som en vanlig drapssak, og det er voldsavsnittet som står for etterforskningen, sier Eirik Jensen, som leder Oslo-politiets gjengprosjekt, til Dagbladet.no.

- Frykter dere hevnoppgjør?

- Det er ingen ting hittil som tyder på at det er et gjengoppgjør, så da er det hittil heller ingen grunn til å frykte det nå.

Ifølge kilder i gjengmiljøet har den drepte 28-åringen med norsk-pakistansk bakgrunn vært involvert i en rekke konflikter de siste månedene. Det har også vært en kjent sak at han har vært svært dårlig likt blant mange i de rivaliserende gjengmiljøene. Men det er allikevel ikke noe som hittil tyder på at det er snakk om et reint gjengoppgjør.

- Han har hatt mye uoppgjort med mange, så det kan være flere mulige motiv, sier en kilde med god kjennskap til miljøet.

Samtidig er det en frykt for at drapet kan eskalere konfliktnivået i gjengmiljøet.

Young Guns-medlemmet som var en nær venn av den drepte ber B-gjengen gå ut og erklære at de ikke har noe med saken å gjøre hvis de faktisk ikke har det.

DREPT: Den 28 år gamle mannen ble skutt og drept på Haugerud.
DREPT: Den 28 år gamle mannen ble skutt og drept på Haugerud. Vis mer