- Vi etterforsker dette som en drapssak

Oslo-politiet uten pågrepne eller siktede etter at en 52 år gammel pubeier i natt ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forbindelse med at en pubeier (52) i natt døde etter å ha blitt angrepet på Manglerud i natt, inviterte Oslo-politiet i ettermiddag til en pressebrief.

Fungerende leder ved Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid opplyste da at politiet anser dødsfallet som et drap.

- Vi etterforsker dette som en drapssak. Vi har per nå ingen pågrepne eller siktede i saken, sier hun.

Påført skader Hun forteller at den døde er en 52 år gammel familiefar, bosatt i Oslo. Han er norsk med pakistansk opprinnelse.

- Mannen ble funnet av en forbipasserende i veikanten i natt. Han var da i live, men døde da han kom på sykehus, sier Metlid, og forteller at familien til 52-åringen raskt ble varslet.

- Det er skadene han er påført som er årsaken til at vi anser dette som et drap, sier Metlid, uten å ville gå mer detaljert inn på dette.

Hun forteller at politiet ikke vet hva som kan ha vært bakenforliggende motiv for drapet.

Ber vitner melde seg - Dette er en veldig alvorlig sak, og det er en sak det er viktig for politiet å oppklare, sier Metlid.

- Vi jobber nå med tradisjonell etterforskning og ber vitner som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt. Det er viktig for oss å få inn alle observasjoner som er gjort i området, sier hun.

Hun sier at politiet vet at det har vært personer og biler i området i natt, og at alle med informasjon må ta kontakt.

Pubeier Dagbladet kjenner til at avdøde er en 52 år gammel mann som i mange år har eid og drevet en stor pub sentralt i Oslo. Ifølge en venn av mannen har det den siste tida ikke vært noen kjente konflikter rundt 52-åringen.

- Dette er fryktelig sørgelig. Det kommer veldig overraskende at han har blitt utsatt for noe sånt, sier vennen til Dagbladet.

Han har kjent avdøde i over 30 år, og beskriver ham som stille, rolig og pliktoppfyllende. Nyheten om dødsfallet ble i morgentimene i dag møtt med vantro i omgangskretsen.

- Han var en helt ordinær, lovlydig familiemann som jobbet hele tida og som aldri utmerket seg negativt. Ingen av vennene vet hva som har skjedd, nå får vi bare se hva politiets etterforskning viser, sier vennen.

- Dette berører mange, sier en annen bekjent av 52-åringen til Dagbladet.

SIKRET SPOR: Politiets kriminalteknikere jobbet i natt på åstedet for det dødelige angrepet på Manglerud. En blodpøl midt i gata vitnet om dramaet i 00.30-tida. Foto: DANIEL LAABAK
SIKRET SPOR: Politiets kriminalteknikere jobbet i natt på åstedet for det dødelige angrepet på Manglerud. En blodpøl midt i gata vitnet om dramaet i 00.30-tida. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer