LANDESORG: - Dette er en tragedie, det er virkelig en stor tragedie, sier innenriksminister Rehman Malik. Foto: EPA/T. MUGHAL/SCANPIX
LANDESORG: - Dette er en tragedie, det er virkelig en stor tragedie, sier innenriksminister Rehman Malik. Foto: EPA/T. MUGHAL/SCANPIXVis mer

- Vi fant ingen overlevende

Landesorg i Pakistan etter at et passasjerfly med 152 personer om bord styrtet utenfor hovedstaden Islamabad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Statsminister Yousuf Raza Gilani og resten av regjeringen uttrykker stor sorg over den tragiske ulykken onsdag morgen.

- Dette er en tragedie, det er virkelig en stor tragedie, sier innenriksminister Rehman Malik.

- Pakistan har erklært denne dagen som nasjonal sørgedag. I tillegg har statsministeren utsatt et regjeringsmøte i kjølvannet av den tragiske ulykken, står det i en uttalelse fra statsministerens kontor.

LES OGSÅ: - Døde kropper ligger strødd i området

Mistet høyde Onsdag formiddag var 100 mennesker bekreftet døde, men etter hvert som redningsarbeidet pågikk, var tallet ventet å stige.

- Vi fant ingen overlevende. Vi ropte om noen var i live, men fikk ikke noe svar, sier Arshad Javed i redningstjenesten.

Han avviser tidligere meldinger om at fem personer skulle ha overlevd flystyrten.

Airblue-flyet som trolig hadde 146 passasjerer og et mannskap på seks om bord, mistet høyde rett før landing og styrtet i Margalla Hills, et høydedrag noen kilometer nord for Islamabad.

Måtte bruke hendene Redningsarbeidere flyttet vrakrester med bare hendene for å lete etter skadde.

- Flyet ligger i ruiner. Vi må få sendt maskiner opp hit for å få fjernet bitene slik at vi kan komme fram til likene eller de overlevende - hvis noen, sier Javed.

Det er ikke noen landsbyer i nærheten, og heller ingen vei som når fram. Soldater og redningsarbeidere måtte derfor gå oppover i ulendt terreng for å nå fram.

- Det tok oss 1 time og 15 minutter å komme fram fra den nærmeste veien, sier Aitbar Khattak i redningstjenesten.

Ambulansene kjørte i kø til den nærmeste veien, og urolige pakistanere samlet seg ved åssiden for å få et glimt av hendelsene. Pakistansk TV viste bilder av gråtende tilskuere.

Usikre på nordmenn Utenriksdepartementet har ikke fått informasjon om det var nordmenn om bord i flyet, og den norske ambassaden i Islamabad mener det er for tidlig å si om noen norske er involvert i ulykken

- Vi har sett passasjerlister, men har ikke kunnet slå fast noe utfra det. Vi jobber tett med myndighetene for å se om det er noen norske statsborgere involvert, men jeg regner med at det vil ta lang tid, sier ambassadør Robert Kvile til Dagbladet.

ALLE FRYKTES DØDE: - Vi fant ingen overlevende, sier redningsarbeider. I formiddag var 100 bekreftet døde, men antallet vil stige. Foto: REUTERS/SCANPIX
ALLE FRYKTES DØDE: - Vi fant ingen overlevende, sier redningsarbeider. I formiddag var 100 bekreftet døde, men antallet vil stige. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Han opplyser at det stort sett er pakistanske navn på passasjerlista, men understreker at det er mange nordmenn med pakistanske navn.

Kraftig monsunregn Det har vært tett monsunregn i området de siste dagene.

- Tilsynelatende er ulykkesårsaken dårlig vær, men det må vi overlate til granskerne å finne ut av, sier talsmann for Airblue, Raheel Ahmed, som påpeker at de foreløpig er mest opptatt av å ta hånd om pårørende.

- Jeg er ikke overrasket over at dette skjedde. Været er rett og slett for dårlig for å fly, mener Ahmed Fairuz i avgangshallen på Islamabads internasjonale flyplass.

Passasjerer som ventet på å fly, gransket TV-skjermene på flyplassen på jakt etter informasjon.

Flyet som styrtet, var ifølge DawnNews på vei fra Tyrkia til Islamabad via Karachi.

Luftfartssikkerheten i Pakistan blir regnet for å være god. Den siste alvorlige flyulykken i landet var i 2006, da et passasjerfly styrtet og 45 mennesker døde.

(NTB)

Et helikopter flyr over vraket av passasjerflyet som styrtet i Margalla Hills utenfor Islamabad onsdag morgen. Foto: REUTERS / Stringer / SCANPIX Ingen av de 152 menneskene om bord i flyet overlevde flystyrten utenfor Pakistans hovedstad Islamabad, sier redningsarbeidere. Foto: REUTERS / Stringer / SCANPIX Redningsarbeidere bærer utstyr ved åstedet der et passasjerfly styrtet utenfor Pakistans hovedstad Islamabad onsdag morgen. Foto: REUTERS / Faisal Mahmood / SCANPIX Redningsmannskaper måtte gå i over en time i ulendt terreng for å komme seg fram til ulykkesstedet ved Islamabad. Foto: REUTERS / Faisal Mahmood / SCANPIX

- Vi fant ingen overlevende