- Vi fant redningsflåte fra Berserk

Paul Watson sier til Dagbladet. - Det er ingenting som tyder på at noen har vært i den.

FULL AV IS OG VANN: Redningsflåten ble funnet av letehelikopteret sent torsdag kveld norsk tid. Den var full av is og vann, nødprovianten var trolig skyllt ut av flåten, igfølge Paul Watson, skipper på M/V Steve Irwin. Foto: Barbara Veiga / Sea Sheperd
FULL AV IS OG VANN: Redningsflåten ble funnet av letehelikopteret sent torsdag kveld norsk tid. Den var full av is og vann, nødprovianten var trolig skyllt ut av flåten, igfølge Paul Watson, skipper på M/V Steve Irwin. Foto: Barbara Veiga / Sea Sheperd Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tom seksmanns redningsflåte som trolig stammer fra båten Berserk er funnet i Rosshavet, sier leder for et av søkeskipene, Paul Watson, til Dagbladet.

Hovedredningssentralen Nord-Norge mottok nødpeilersignal fra Berserk 05:22 tirsdag morgen.

Siden da har ingen hørt fra skipet. Om bord er det tre menn som har status som savnet. En rekke skip har det siste døgnet lett etter Berserk i Sørishavet.

- Nærmere undersøkelser - Korindatene er 76 grader og 40 minutter sør, 166 grader og et minutt øst. Vi fant livbåten for to timer siden, sier Watson på telefon fra båten M/V Steve Irwin, som har lett etter Berserk det siste døgnet.

Watson mener at livbåten har blitt revet av eller utløst i det Berserk har sunket og at den stemmer med beskrivelsene av Berserk-livbåten han har mottatt av redningsmyndighetene.

Motorseileren er på 14 meter og veier 25 tonn.

Ross Henderson ved redningstjenesten i New Zealand har lest inn en telefonmelding om funnet av livbåten:

- Det er lokalisert en livbåt 72 kilometer nord for der nødsignalet fra Berserk ble sendt ut. Det var ingen tegn på liv i båten. Det er sannsynlig at dette er Berserks livbåt og livbåten vil nå blitt tatt ombord i Steve Irwin for nærmere undersøkelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer