- Vi får billetter fra ansatte i NFF

Billetthaiene i Euroteam hevder utro tjenere i Norges Fotballforbund (NFF) sikrer dem billetter under bordet.

KJØPT OG BETALT: Her stopper islandske Kristjan Örn Sigurdsson norske John Carew under VM-kvalifiseringskampen i Reykjavik i 2009. I september er det duket for nytt opgjør samme sted. Billettene koster 215 kroner. Men norske billetthaier krever tusenlapper.  Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
KJØPT OG BETALT: Her stopper islandske Kristjan Örn Sigurdsson norske John Carew under VM-kvalifiseringskampen i Reykjavik i 2009. I september er det duket for nytt opgjør samme sted. Billettene koster 215 kroner. Men norske billetthaier krever tusenlapper. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Når Norge i september møter Island til EM-kvalifisering i Reykjavik, kan du kjøpe en billett fra fotballforbundet for 215 kroner. Eller du kan kjøpe en fra norske Euroteam for mellom 2400 og 3200 kroner.

Ikke den mest spektakulære kampen, men et eksempel på hvordan Euroteam selger billetter langt over pålydende. Og det lønner seg - for eierne.

Finner alltid selgere Som Dagbladet har avslørt bader folka bak Euroteam i cash. Millionene flyter.

ANNENHÅNDS: Her er representanter fra Euroteam fotografert i aksjon med rådyre billetter under fotball-VM i Tyskland i 2006. I 2010 var de i Sør-Afrika. Foto: Privat
ANNENHÅNDS: Her er representanter fra Euroteam fotografert i aksjon med rådyre billetter under fotball-VM i Tyskland i 2006. I 2010 var de i Sør-Afrika. Foto: Privat Vis mer

Og skal man tro styreleder Andreas Gyrre i Euroteam, er det ikke noe problem å få tak i billetter. Det er alltids noen som vil tjene penger på sine billetter, selv om selskapet kjøper dem for underpris.

Ifølge Gyrre finnes slike personer også i det aller helligste av norsk fotball, i fotballforbundet.

SJEFEN: Styrelder Andreas Gyrre i Euroteam blåser i om selskapets leverandører bryter loven. Foto: Privat
SJEFEN: Styrelder Andreas Gyrre i Euroteam blåser i om selskapets leverandører bryter loven. Foto: Privat Vis mer

- Vi har kjøpt billetter fra Norges Fotballforbund, sier styreleder Andreas Gyrre til Dagbladet.

- Det var «off record».

Tidobbel pris Euroteam har gjort det klart overfor Dagbladet at selskapet blåser i om deres leverandører bryter loven når de selger billetter uoffisielt, og innrømmer at dette nok forekommer.

BADET I CASH: Dagbladet på fredag.
BADET I CASH: Dagbladet på fredag. Vis mer

Billettene fra NFF skal være solgt til Euroteam uten godkjenning fra forbundets ledelse, men han ønsker ikke å avsløre til hvilken pris eller hvilke kamper.

I skrivende stund tilbyr Euroteam billetter til Norges bortekamper mot Island, Kypros, Portugal og Danmark - til tidobbelt pris.

- Vi får billetter fra ansatte i NFF

- NFFs policy er klar. Våre ansatte skal ikke drive videresalg av billetter, sier fungerende informasjonssjef Yngve Haavik i NFF.

- Ingen mistanke Haavik mener det er vanskelig å vurdere påstanden fra Euroteam om utro tjenere i egne rekker:

- Påstanden fra Euroteam er umulig å svare på ettersom vi ikke har konkret informasjon å forholde oss til. Vi har pr i dag ikke grunnlag for å mistenke noen av våre ansatte for misbruk av våre billetter, men vi kan heller ikke utelukke at det har skjedd, sier han.

NFF gir bort en rekke billetter til sine ansatte, som en påskjønnelse og takk for innsatsen.

- Det gjør vi med ønske om at de skal få en god fotballopplevelse sammen med familie og venner. Billettene som hver enkelt ansatt får, er påført den ansattes navn, nettopp med tanke på å kunne spore billetter som eventuelt blir videreformidlet i strid med vår policy, sier Haavik. 

- LITE KONKRET: Fungerende informasjonssjef Yngve Haavik i NFF mener Euroteams påstand er så udokumentert at det er vanskelig å vite om forbundet har utro tjenere eller ei. 
Foto: Ukjent
- LITE KONKRET: Fungerende informasjonssjef Yngve Haavik i NFF mener Euroteams påstand er så udokumentert at det er vanskelig å vite om forbundet har utro tjenere eller ei. Foto: Ukjent Vis mer

Les mer om Euroteam her.