Vi får døgnåpne butikker

Kanskje kan du snart ta en tur på Rimi - midt på natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forretningene får selv bestemme åpningstidene på hverdager, men kundene må fortsatt nøye seg med Brustadbua på søndager. Komitéinnstillingen er i samsvar med forslaget fra regjeringen.

Brustadbua lever

På hverdager skal forretningene få anledning til å holde åpent hele døgnet om de ønsker det, men søndager og helligdager vil handelstilbudet fortsatt være begrenset. Hovedregelen vil være stengte butikker på søndager og andre helligdager, men unntakene som gjelder i dag skal føres videre.

Dermed er Brustadbua sikret fortsatt liv. Det vil fremdeles være unntak for salg av dagligvarer og kioskvarer fra mindre utsalgssteder og salg fra bensinstasjoner.

I innstillingen fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen står Fremskrittspartiet alene med sitt forslag om å fjerne åpningstidsloven helt, uten spesialregler om Brustad-bu på søn- og helligdager.

Ikke øl

Frp ønsket også døgnåpent ølsalg i butikkene, men dette ble partiet stående alene om. Ifølge Høyres Olemic Thommessen hører ikke dette forslaget inn under åpningstidsloven i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer