Anne Spurkland:

- Vi får en ny pandemi

Immunolog Anne Spurkland forteller hvordan du kan forberede immunforsvaret ditt på neste pandemi. Folk flest har ikke behov for å spise antiinflammatorisk mat, mener hun.

HELT SIKKER: Immunolog og professor Anne Spurkland er 100 prosent sikker på at det kommer en ny pandemi. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HELT SIKKER: Immunolog og professor Anne Spurkland er 100 prosent sikker på at det kommer en ny pandemi. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Immunolog og professor Anne Spurkland er 100 prosent sikker på at det kommer en ny pandemi. Og det er helt opp til deg selv om du vil forberede immunforsvaret ditt på det. I så fall har Spurkland noen råd.

- Vi får en ny pandemi av et eller annet slag, en eller annen gang, som det kan være lurt å forberede seg litt til. Man kan for eksempel holde seg fysisk aktiv og forsøke å begrense matinntaket slik at man ikke blir påfallende overvektig. Det er ikke så farlig med litt overvekt, men for mye er et problem, sier Spurkland til Dagbladet.

Nylig ga hun ut boka «Frisk nok! Håndbok i immunforsvar». «Frisk nok!» mener hun at er et statement som er immunforsvaret verdig. Det er nettopp det immunforsvaret driver med, mener hun, holder oss friske nok. Ikke for friske, ikke for syke, men friske nok for formålet med livet, som er å få barn.

- Fysisk aktivitet behøver ikke å være trening. Det handler om å være bevisst på at man kan ta trappene i stedet for heisen, og gå i stedet for å ta trikken. Når det gjelder kostholdet, så er det viktigste at man spiser variert, og man kan for eksempel følge de norske kostrådene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer