- Vi får gjemme det på loftet. Vi hadde ingen plan B

Dagen derpå i Oslo 2022-kontoret.

SKUFFA: Det er dagen derpå i OL-lokalene hos direktør Eli Grimsby. Bannere, plakater og bilder av OL-ringene og «Oslo 2022» må nok ned nå.  Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
SKUFFA: Det er dagen derpå i OL-lokalene hos direktør Eli Grimsby. Bannere, plakater og bilder av OL-ringene og «Oslo 2022» må nok ned nå. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det ringer hele tida her, sier OL-direktør Eli Grimsby til Dagbladet.

Det er ingen tvil om hva det snakkes om i kontorlokalene til OL-kommiteen dagen etter at det ble klart at det ikke blir et Oslo-OL i 2022.

- Det er klart vi er skuffet. Det er nok det vi snakker mest om i dag, ja, sier Grimsby når Dagbladet møter henne på kontoret som ligger midt i Oslo sentrum.

- Gjemme det Rundt om i lokalet er Oslo 2022-plakater, bannere og til og med direktørens Iphone-deksel prydes av OL-ringene og et stort «Oslo 2022».

De skjønner at veggpryden snart må ned.

- Vi får gjemme det på loftet, sier Grimsby.

- Hvor tar dere veien nå?

- Det er for tidlig å si. Vi hadde ingen plan B, så dette er helt nytt for oss. Det er ergerlig, sier hun.

Hva som skjer med kontorene, de ansatte - hvorav noen har vært i prosjektstillinger og andre innleide konsulenter - vet ikke OL-direktøren ennå.

DAGEN DERPÅ: OL-direktør Eli Grimsby. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
DAGEN DERPÅ: OL-direktør Eli Grimsby. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det er første morgenen, så det er litt tidlig å si hvordan hverdagen endres her. Det er jo en rekke arbeidsoppgaver som blir borte nå. Vi må skaffe oss oversikt, sier hun.

- Men det er ingen ansatte som kommer hit på mandag med et låst inngangskort, sier Grimsby.

- Spiste pizza I går tok direktøren og de ansatte seg en tur ut.

- Vi er jo en gjeng som over lang, lang tid har jobbet mot en drøm som vi nå ikke fikk realisert. I går kveld gikk vi ut og spiste pizza på Aker Brygge for å snakke sammen og hygge oss litt. Det var viktig og fint, sier hun.

Komitteens kjerne har bestått av omlag 25 personer, men noen ganger har de vært så mange som 100 personer om oppgaven om å legge en plan for hvordan et Oslo-OL kunne sett ut.

LES OGSÅ: Byrådslederen ut mot IOC. - Jeg har aldri vært borti noen som er så opptatt av rang, titler og protokoll.

- Vanskelig å begeistre Hva kunne vært gjort annerledes?

- Det er for tidlig å svare på, men vi mener vi har levert et godt konsept hele veien - og at vi har fått gode tilbakemeldinger på det. Men det er klart det har vært vanskelig å få folket til å bli begeistret, til å ønske et OL i Oslo.

- Det var kanskje en av de største utfordringene vi har hatt, sier Grimsby.

LES OGSÅ: IOC slakter Oslos OL-nei. - Beslutningen er tatt på grunnlag av halvsannheter og feil.