- Vi får høyere puls

Gilde måtte punge ut millioner da tilsammen 18 personer ble syke og en gutt døde i 2006. - Normalt er E.coli ikke tilknyttet vårt kjøtt.

DÅRLIG ERFARING: Her sjekkes tilbakekalt kjøttdeig i 2006 etter at mange ble syke i 2006. Nå er tre barn alvorlig syke av e.coli-bakterier igjen. Gilde slår fast at det kan være andre smittekilder, men synes det er urovekkende. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
DÅRLIG ERFARING: Her sjekkes tilbakekalt kjøttdeig i 2006 etter at mange ble syke i 2006. Nå er tre barn alvorlig syke av e.coli-bakterier igjen. Gilde slår fast at det kan være andre smittekilder, men synes det er urovekkende. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Blant matprodusentene i Norge, er Gilde blant dem som har dårligst erfaring med E.coli-bakterier. I 2006 ble 18 personer, 16 av dem barn, syke etter å ha spist morrpølse fra et av Gildes anlegg. Et av barna døde.

I dag kom meldingen om at Folkehelseinstituttet har fått varsel om tre tilfeller av såkalt hemolytisk-uremisk syndrom (HUS) hos barn under ti år. Det er en nyresykdom som i verste fall kan være dødelig, og som oftest er det E.coli-smitte som står bak.

Høyere puls - Vi har registrert saken ut i fra det som står i mediene, men gjør ikke noe spesielt før vi får noe konkret informasjon fra Mattilsynet, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde til Dagbladet.

- Men vi får alltid høyere puls når vi hører sånt, legger hun til.

Hun synes det er urovekkende at de tre barna er fra tre ulike fylker i Norge.

- Normalt ikke vårt kjøtt - Vi liker ikke å høre det, men det er samtidig viktig å merke seg at det er 15-20 E.coli-tilfeller i året. Det er det normale, men normalt er tilfellene ikke tilknyttet vårt kjøtt, sier Sundqvist.

Hun understreker at det kan stamme fra nærkontakt med dyr, at små barn ofte tilbringer tid i sandkasser og at man kan finne bakterien i drikkevann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer