VETERAN MOT VETERAN: Frp-gründer Carl I. Hagen reagerer sterkt på synspunktene til Høyres superpensjonist og tidligere statsminister Kåre Willoch. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VETERAN MOT VETERAN: Frp-gründer Carl I. Hagen reagerer sterkt på synspunktene til Høyres superpensjonist og tidligere statsminister Kåre Willoch. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Vi får ikke flere innvandrere fra Afrika og Asia ved å bruke oljepenger på et bedre helsevesen

Carl I. Hagen mener Kåre Willoch tar feil om at økt oljepengebruk vil gi økt innvandring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen reagerer sterkt på Kåre Willochs synspunkter i Dagbladets intervju med Høyres tidligere statsminister og partileder i går.

- De som koster
-Kåre Willoch tar feil når han hevder at økt bruk av oljepenger gir økt innvandring. At vi bruker mer oljepenger for å sikre bedre helsevesen og eldreomsorg fører ikke til flere innvandrere. I hvert fall ikke fra Afrika og Asia, det er jo de som koster penger, rundt fire millioner kroner for hver innvandrer, i følge SSB.
De kommer ikke hit selv om vi foretar helt nødvendige investeringer i helsevesen og eldreomsorg.

- Høyre omgår
Willochs eget parti, Høyre, foreslår nå å bruke flere milliarder utenfor handlingsregelen til såkalte OPS-prosjekter, som jo bare er en omgåelse av handlingsregelen ved at man låner penger og betaler over en lang tidsperiode.
Det er dumt å låne penger når man har penger, sier Carl I. Hagen.

Og legger til:

-I tillegg er verden nå med EØS-avtalen og ingen kredittrestriksjoner også medvirkende til at hele grunnlaget for aktivitetsstyring gjennom handlingsregelen er bortfalt.

- Feilaktige påstander
Carl I. Hagen har også ei høne å plukke med superpensjonist Willoch om statlige støtteordninger.

-Jeg er selvsagt glad for at Kåre Willoch har skiftet standpunkt i familiepolitikken. Jeg er helt enig med ham i at det er urettferdig når velstående mødre får langt mer utbetalt i fødselspenger enn fattige mødre.

Det pussige er imidlertid at da vi foreslo samme utbetaling til alle fødende i Willochs statsministertid var han veldig mot det.

- Jeg må si jeg er forbauset over at Kåre Willoch sprer feilaktige påstander om Fremskrittspartiet, sier Frp-gründeren.

- Willoch populist
Frps finanspolitiker, Christian Tybring-Gjedde, mener Kåre Willoch opptrer nedlatende overfor Fremskrittspartiet.

POLITISK DRAMA: Willoch-regjeringen i regjeringskrise. Regjeringen stilte  kabinettspørsmål på saken om innstramninger og økning av bensinavgiften.  Her Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen på Stortingets talerstol mens statsminister Kåre Willoch venter på ordet. Foto: Henrik Laurvik NTB / Scanpix
POLITISK DRAMA: Willoch-regjeringen i regjeringskrise. Regjeringen stilte kabinettspørsmål på saken om innstramninger og økning av bensinavgiften. Her Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen på Stortingets talerstol mens statsminister Kåre Willoch venter på ordet. Foto: Henrik Laurvik NTB / Scanpix Vis mer

- Kåre Willoch har beveget seg bort fra prinsipper og ideologi i retning av det som er behagelig og politisk korrekt å mene.
På den måten er han en klassisk populist. Dette gjelder særlig i synet på Midt-Østen-konflikten, klimapolitikken og innvandringspolitikken, sier stortingspolitikeren.

- Uforløst bitterhet
-Willochs uttalelser i ulike medier viser samtidig en klokketro på offentlige løsninger og en stor stat. Enkeltmenneskets ansvar tones ned.

Hans evigvarende nedlatenhet overfor Fremskrittspartiet og partiets leder vitner samtidig om en uforløst bitterhet, hevder Christian Tybring-Gjedde.

ADVARER MOT FRP-POLITIKK: Kåre Willoch fyrer løs.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ADVARER MOT FRP-POLITIKK: Kåre Willoch fyrer løs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
KRITISK: - Kåre Willoch har beveget seg bort fra prinsipper og ideologi i retning av det som er behagelig og politisk korrekt å mene, sier Christian Tybring-Gjedde.
På den måten er han en klassisk populist. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
KRITISK: - Kåre Willoch har beveget seg bort fra prinsipper og ideologi i retning av det som er behagelig og politisk korrekt å mene, sier Christian Tybring-Gjedde. På den måten er han en klassisk populist. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer