- Vi får ikke gå ut

Norske Lise Krogh Berg var bare tre kvartaler unna der den ene bomba eksploderte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det rista i bygningen og vi så masse gul røyk på himmelen, foreller Lise Krogh Berg som er ansatt i Europeiske reiseforsikringskontor i Istanbul. Kontoret ligger midt i Taksim, det travle og populære området hvor det britiske konsulatet ble rammet i dag.

Nå sitter hun og kollegene på kontorene sine og forsøker å ringe rundt til venner og kolleger for å forsikre seg om at de er ok. Så langt er ingen Lise kjenner skadd, men situasjonen er lett kaotisk og telefonlinjene er elendige.

- Det virker veldig alvorlig, hele Taksim-området er stengt av, vi har fått beskjed om å holde oss innendørs, for det er tryggest. Det er masse sykebiler her, men alle vi som jobber her er i god behold.

- Vi har det fint, men det er kaotisk nå. Dette er Tyrkia, det bor 16 millioner i byen, det kommer til å ta tid før vi får vite mer, sier Krogh Berg, som forteller at det er skremmende det som skjer nå.

- Etter helgas angrep var jeg ikke så bekymret, men nå blir jeg det, det må jeg si. Nå ser det ut som det kan ramme alle, sier Lise, som har jobben sin og forloveden sin i Istanbul. Hun har derfor ingen planer om å komme tilbake til Norge.

ET TRAVELT OMRÅDE:</B> Brannmenn ser på skadene i Taksim.
TAKSIMOMRÅDET HARDT RAMMET:</B> Fem minutter unna den ene bomba jobber Lise Krogh Berg og hennes kolleger. Hun hørte og kjente eksplosjonen, men er uskadd. Bildet er Taksim, der det britiske generalkonsulatet er blitt totalødelagt.