Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi får ikke ro før gjerningsmannen er tatt

Mikael Bekengens sønn (11) ble forsøkt hengt i Sverige. Nå forteller faren om sønnens desperate kamp for sitt liv.

ALLE FORELDRES MARERITT: Mikael Bekengen (31) takker redningsmannen Stig Engebretsen for at sønnen (11) er i live. Han følger etterforskningen tett. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
ALLE FORELDRES MARERITT: Mikael Bekengen (31) takker redningsmannen Stig Engebretsen for at sønnen (11) er i live. Han følger etterforskningen tett. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): - Jeg skjønte at nå går det galt, har den 11 år gamle gutten som ble forsøkt hengt på Haganäset Camping i Charlottenberg fredag kveld, forklart til politiet.

Han var i et lengre videoavhør i går, sammen med sine foreldre, Mikael og Catrine Bekengen.  

Lamslått Dagbladet møter Mikael Bekengen (31) hjemme på Kongsvinger. Han forteller til Dagbladet at han ble varslet av 11-åringens mormor, om det som hadde skjedd. 

- Alt bare datt sammen, jeg ble lamslått. Det var helt uvirkelig, sier Bekengen.  

11-åringen pleier hele sommeren å bo hos besteforeldrene på campingplassen, som er guttens drømmested.

- Tidligere har han gått i 8-9 måneder og gledet seg til å reise dit på sommerferie. Nå er tanken på å dra dit utenkelig for ham, sier faren.

Strammet løkka 11-åringen lekte i treet da han plutselig ble løftet opp og fikk løkka ført rundt halsen. Han kjente to hender rundt livet, samtidig som han fikk hendene rundt øynene.  

Løkka ble så strammet med en pinne.

Gutten kjempet for livet ved å stå på tærne og gjøre seg så høy han kunne, og vifte med armene og forsøke å påkalle hjelp, mens tauet strammet rundt halsen.  

Politiet har under etterforskningen funnet ting som gjør det klart at hendelsen ikke han ha oppstådt som et resultat av uskyldig lek, men at det er en eller flere gjerningspersoner bak.  

Ble reddet Da kom, som Dagbladet omtalte før i dag, Stig Engebretsen forbi. Han klarte med makt å frigi gutten fra det stramme tauet.

BER OM TIPS: Svensk politi oppfordrer norske campinggjester til å tipse politiet dersom de vet noe om saken. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET
BER OM TIPS: Svensk politi oppfordrer norske campinggjester til å tipse politiet dersom de vet noe om saken. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET Vis mer

- Vi får aldri takket Stig nok. Vi vi helst ikke tenke på hvordan ting kunne gått om Stig ikke hadde kommet, sier Mikael Bekengen hjemme på Kongsvinger. 

Politiet i Värmland slo overfor Dagbladet i dag fast at de har flere spor i jakten på en eller flere gjerningsmenn, men ønsket ikke å avsløre hva disse går ut på.

11-åringen er skremt av episoden, og foreldrene bruker nå dagene på å være sammen med sønnen.

- Han er urolig og vil ikke sove alene, sier Mikael Bekengen.  

- Vi får ikke ro  før gjerningsmannen er tatt.

ØDE: Hendelsen skjedde på lekeplassen på Haganäset Camping i Charlottenberg. Lekeplassen ligger øde til og det er ikke et sted der folk naturlig går forbi, forteller svensk politi. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET
ØDE: Hendelsen skjedde på lekeplassen på Haganäset Camping i Charlottenberg. Lekeplassen ligger øde til og det er ikke et sted der folk naturlig går forbi, forteller svensk politi. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media