STRANDET: Tyske Miorin Edeltraud og Anton Edeltraud er blant de mange rammede av drivstoffkaoset på Gardermoen. De trøster seg krimromaner.   Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
STRANDET: Tyske Miorin Edeltraud og Anton Edeltraud er blant de mange rammede av drivstoffkaoset på Gardermoen. De trøster seg krimromaner. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

- Vi får ingen informasjon

Ekteparet Edeltraud er strandet i Oslo etter drivstoffkaoset på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Flere titalls fly er kansellert og mange forsinket, etter drivstoffklusset som lammet Oslo lufthavn Gardermoen store deler av ettermiddagen.

Først i 19-tida begynte pumpene og flyene å gå igjen, men passasjerer over hele Europa må fortsatt belage seg på en tilværelse som strandet. To av dem er ekteparet Edeltraud fra Tyskland, som nå får en ekstra natt i Oslo. De trøster seg selv med krimromaner.

- Vi får ingen informasjon, klager Miorin Edeltraud og ektemannen Anton.

Den siste uka har de tilbrakt hos datteren i Trondheim, og skulle egentlig ha vært to timer inn i flyturen mot München da Dagbladet møtte dem i åttetida.

- Jeg tror neste fly er i morgen, sier Anton, og venter på at kønummer 4417 skal lyse ved ombookingsskranken. Til nå viser den bare 4272.

Tusener rammet Mange tusen passasjerer på inn- og utenlandsflygninger er rammet av problemene,og forsinkelsene kan strekke seg langt utover morgendagen.

Etter flere timer med tilnærmet full stans, opphopning av fly og omdirigerte ruter, er det ikke bare «å knipse med fingrene», sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

- Dette har ført til 17 kanselleringer så langt i dag, og vi må nok regne med flere utover kvelden. Det blir mer forutsigbart for oss å planlegge nå, men det er mange fly på vei inn til Gardermoen, og mange fly på vei ut, sier Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

I verste fall kan problemene forplante seg til i morgen tidlig.

- Det er for tidlig å si, men det kan potensielt få noen konsekvenser for trafikken i morgen. For å ta et eksempel, var det en avgang tur-retur Amsterdam som ble kansellert. De passasjerene [i Amsterdam] kommer seg ikke hjem i kveld, og da må vi få de opp i morgen, sier informasjonssjefen.

Uvanlig Feilen ved drivstoffanlegget oppsto i 13.30-tida. De første timene klarte flyplassen seg på drivstoff som var på tankbilene, men da disse gikk tomme uten at feilen var fikset ble flytrafikken rammet.

- Jeg har aldri opplevd en så langvarig feil. Det har vært noen korte, men da har det gått greit å bare bruke tankbilene. Slikt som dette har ikke skjedd før, sier Gystad til Dagbladet.