- Vi får kanskje aldri vite hva motivet var

På bildet poserer familiefaren med barna. Nå har han ifølge politiet drept dem alle.

DREPTE FAMILIEN: Saeid Ahmadzadeh (41) har ifølge politiet tatt livet av sine tre barn, kone og seg selv. Her er han fotografert av Dagbladet sammen med de to eldste barna i 2004.  Arkivfoto: Dagbladet
DREPTE FAMILIEN: Saeid Ahmadzadeh (41) har ifølge politiet tatt livet av sine tre barn, kone og seg selv. Her er han fotografert av Dagbladet sammen med de to eldste barna i 2004. Arkivfoto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet ønsker fortsatt ikke å si noe om hva som førte til, eller hvordan familiefaren Saeid Ahmadzadeh (41) tok livet av sin kone (37), datter (9), datter (7) og baby (14 dager).

Saken er en voldsom påkjenning for den drepte familiemorens søster og hennes familie, som har måttet identifisere de fem familiemedlemmene.

- De pårørende trenger mye hjelp nå, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

- Vanskelig sak Politiet antar at den 41 år gamle mannen som ble funnet død i Gjersjøen i Akershus natt til torsdag, drepte sin kone og deres tre barn før han tok sitt eget liv.

Rohde sier til Dagbladet at politiet så langt ikke er kjent med noen forhistorie eller konflikt som kan bidra til å forklare drapene.
 
- Dette er en vanskelig sak ettersom den antatte drapsmannen er død. Vi får kanskje aldri vite hva motivet var, sier Rohde til Dagbladet.

- Vi har indikasjoner på dødsårsak, men vi vil avvente de foreløpige obduksjonsrapportene før vi uttaler oss om dette. Disse er ventet sent i ettermiddag eller i morgen tidlig, sier Rohde.

Sist sett tirsdag Naboer har fortalt Dagbladet at familien ikke er blitt sett siden tirsdag.

- Jeg husker de to jentene lekte ute på gressplenen tirsdag. Men det var siste gang noen av oss så dem, sier en gutt som bor i samme oppgang som jentene.

Styreleder Zahid Bhatti i borettslaget kjente begge de drepte jentene på sju og ni år godt, fordi de ofte kom på besøk for å leke med hans egen datter.

- Hun spurte meg i går kveld om jeg kunne ringe og spørre om de ville ut for å leke. Jeg sa de var bortreist. Hva skal jeg si? Dette er grusomt, sier Bhatti til Dagbladet.

Drosjesjåfør fra Iran Den antatte gjerningsmannen er fra Iran.

DREPT: De to jentene på 9 og 7 år ble funnet døde i Gjersjøen i Follo, sammen med sin far. Foto: Privat
DREPT: De to jentene på 9 og 7 år ble funnet døde i Gjersjøen i Follo, sammen med sin far. Foto: Privat Vis mer

Mannen skal først ha bodd i Fauske og deretter i Tromsø, før han flyttet til Kongsvinger i 1994.

I 1998 flyttet han videre til Oslo, hvor han bodde flere steder før familien kjøpte leilighet på Mortensrud i 2004.

- Ektemannen som er siktet for fire drap kom til Norge første gang i 1991. Han ble norsk statsborger i 1999, sier Rohde til Dagbladet.

I begynnelsen av juni i år skal han ha søkt drosjeløyve i Oslo.

Norske statsborgere Mannens kone var fra Marokko og kom ifølge Rohde til Norge i 1998.

- Hun fikk innvilget permanent opphold i august 2010, sier Rohde.

Hun var ikke blitt norsk statsborger.

- Men alle de tre barna var norske statsborgere, sier hun til Dagbladet.

Søster slo alarm Oslo politidistrikt mottok klokka 02.00 onsdag en bekymringmelding fra pårørende som ikke fikk kontakt med familien på Mortensrud.

- Morens søster og svoger slo alarm da de ikke kom i kontakt med familien tirsdag, noe som var uvanlig. Det er også søsteren og svogeren som har bidratt til identifisering av familiemedlemmene, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Funnet i Follo Klokka 13 ble den eldste jenta funnet død i Gjersjøen i Follo. Hun ble funnet i forbindelse med leting etter en savnet mann i samme område.

FUNNET DØDE: I sitt hjem ble kona (37) og parets nyfødte jentebarn funnet døde. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FUNNET DØDE: I sitt hjem ble kona (37) og parets nyfødte jentebarn funnet døde. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Klokka 16.15 tok politiet seg inn i familiens leilighet på Mortensrud.

- Der ble det funnet to døde personer — en kvinne og hennes datter, et spedbarn på to uker, sier Rohde.

Tok tid Den 41 år gamle mannen i familien ble i går kveld siktet for drap. Han og parets 7 år gamle datter var imidlertid fortsatt ikke funnet.

Men først klokka 22.00 gikk politiet ut og ba om publikums hjelp for å finne mannen og hans datter (7).

Han ble da etterlyst med navn og bilde.

- Drap og selvdrap Klokka 23.15 onsdag kveld fant Follo politidistrikt to døde personer på 13 meters dyp i Gjersjøen.

Pårørende kunne senere bekrefte at dette var den siktede mannen og den 7 år gamle datteren.

- Saken etterforskes nå som fire drap og ett selvdrap. Det er iverksatt bred taktisk og teknisk etterforskning, men det er altfor tidlig å si noe om årsakssammenheng eller bakgrunn for drapene. I dag jobber politiet også med å følge opp pårørende, og avhøre personer som muligens kan bidra til å kaste lys over saken, sier Rohde.

Rohde opplyser til Dagbladet at politiet i ettermiddag og kveld vil foreta en rundspørring i nabolaget på Mortensrud.

SØK: 9-åringen ble funnet ved 13-tida Gjersjøen onsdag i forbindelse med leting etter en savnet mann. Foto: Fredrik Varfjell
SØK: 9-åringen ble funnet ved 13-tida Gjersjøen onsdag i forbindelse med leting etter en savnet mann. Foto: Fredrik Varfjell Vis mer
FANT SØSTEREN: Klokka 23.15 ble søsteren (7) ble funnet død i det samme tjernet. Her ble også hennes far funnet død. Han antas å ha drept hele sin nærmeste familie.  Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
FANT SØSTEREN: Klokka 23.15 ble søsteren (7) ble funnet død i det samme tjernet. Her ble også hennes far funnet død. Han antas å ha drept hele sin nærmeste familie. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer