Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi får se hva dagen bringer

Sylvi Listhaug hentet av svart Mercedes klokka 07.25.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ventet at statsminister Erna Solberg lanserer store omrokeringer i regjeringskabalen i dag.

Statsråder må gå til fordel for nye statsrådfjes.

En av dem er Sylvi Listhaug (Frp). Etter det Dagbladet får opplyst flyttes landsbruksministeren til en nyopprettet ministerpost for asyl- og integreringsfeltet.

Klokka 07.25 i morges kom en svart Mercedes utenfor bygningen Sylvi Listhaug bor i på Hovseter i Oslo. En blid og opplagt Frp-politiker kom selv ut fem minutter senere. Hun var ivrig på å komme seg av gårde, men tok en kjapp prat med Dagbladet.

- Det er ikke så my jeg kommer til å si. Nå gleder jeg meg til å komme på jobb, så får vi se hva dagen bringer, sier Listhaug.

Snakket du med Erna Solberg i går?

- Nei, nå skal vi se hva som skjer i løpet av dagen. Jeg har ingen kommentar, sier hun.

Hva har du på plakaten nå?

- Nå skal jeg ned på jobb.

Til ny statsrådpost?

- Det får vi vente og se, sier hun.

På spørsmål om hun er fornøyd med innsatsen som landbruksminister, svarer hun:

- Jeg er veldig glad for at vi har fått til viktige endringer i landbruksdepartementet, men mye er ugjort, så her er det mer å gripe fatt i.

Er det mye ugjort innen innvandringspolitikken også?

- Det har jeg ingen kommentar til. Det er flinke folk som driver med det også, svarer Listhaug.

Regjeringskabalen Robert Eriksson, Tine Sundtoft og Thorhild Widvey er på vei ut, mens Jon Georg Dale, Linda Hofstad Helleland, Per Sandberg og Anniken Hauglie kommer inn.

Det blir presisert overfor Dagbladet at ingenting er klart før alt er klart. Endringer kan fortsatt skje. Ifølge NTB vil Erna Solberg be om ekstraordinært statsråd klokka 09.30 i dag.

Asylminister Statsminister Erna Solberg vil i ekstraordinært statsråd i morgen utnevne nye statsråder og la noen gå. Dagbladet har fått bekreftet at asyl- og integreringsfeltet bli samlet og underlagt en ny statsråd. Det blir nåværende landbruksminister Sylvi Listhaug, ifølge Dagbladets kilder.

Justis deles Anders Anundsen fortsetter som justis- og beredskapsminister. Listhaug overtar asyldelen fra dette departementet og integreringspolitikken fra barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Fisk Det skal også være klart at Frps nestleder Per Sandberg kommer inn i regjeringen. Han blir fiskeriminister ifølge Dagbladets kilder, og bytter med Elisabeth Aspaker. Frp overtar altså ansvaret for dette politikkområdet. Dagbladet fikk i kveld opplyst at Elisabeth Aspaker  går fra Fiskeridepartementet til jobben som europaminister i Utenriksdepartementet. Posten flyttes dermed fra Statsministerens kontor.

Arbeid Høyre skal til gjengjeld få ansvar for et felt som er særdeles viktig for partiet: Arbeid. Ansvaret for dette departementet skal, ifølge kilder, gis tidligere byråd i Oslo Anniken Hauglie. Nåværende arbeids- og sosialminister Robert Eriksson går ut av regjeringen.

Kulturskifte Thorhild Widvey går av som kulturminister, og blir ifølge Dagbladets kilder erstattet av stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland. Hun har bakgrunn fra ulike komiteer i Stortinget, og har vært kvinnepolitisk leder i partiet.

Landbruk Statssekretær i finansdepartementet, Jon Georg Dale (Frp), blir ny landbruks- og matminister etter Sylvi Listhaug, ifølge Dagbladets kilder. Han var statssekretær i samferdselsdepartementet i regjeringens første år, og har vært vararepresentant på Stortinget fra Møre- og Romsdal.

Fortsetter Jan Tore Sanner (H) skal etter det Dagbladet får opplyst fortsette sitt prosjekt med modernisering av offentlig sektor og kommunereformen i kommunal- og moderniseringsdepartementet. Bent Høie (H) fortsetter som helse- og omsorgsminister, og Ketil Solvik-Olsen fortsetter som samferdselsminister. Børge Brende fortsetter i utenriksdepartementet, og Ine Eriksen Søreide blir værende som forsvarsminister.

Solveig Horne (Frp) skal etter det Dagbladet får opplyst få fornyet tillit, og fortsetter sitt arbeid som barne- og likestillingsminister.

Dagbladet har grunn til å tro at Monica Mæland fortsetter som næringsminister.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media