Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi får se hvor smertegrensa går

Mindre eksplosjonsfare, men evakueringen fortsetter, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet.no): Over et døgn etter at boligblokka i Fjelltunveien 31 raste sammen, brenner det fortsatt i propantanken tilknyttet terassehuset.

Brannmannskaper har i 24 timer holdt på å kjøle ned den 4000 liter store tanken. Når den blir utbrent er fortsatt usikkert. Redningsmannskaper på stedet toner nå ned eksplosjonsfaren.

- Eksplosjonsfaren er langt mindre enn i går. Vi håper å kunne ta oss inn i bygget så snart som mulig, men det er umulig å si når det blir, sier innsatsleder Tor André Grand Franck til Dagbladet.no.

Vår reporter på stedet melder om at det brenner langt mindre på skadestedet enn det gjorde i går. Det er fortsatt uvisst når de over 400 kan vende hjem igjen.

- Situasjonen på stedet er uforandret. Det brenner fortsatt i bygningen og i gasstanken, og evakueringen vil bli opprettholdt utover dagen, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

- Se hvor smertegrensa går

Over 100 husstander og over 400 mennesker ble evakuert i går på grunn av eksplosjonsfaren.

Hotellkapasiteten i byen ble sprengt og ålesunderne måtte åpne dørene til de som ikke kunne vende tilbake til hjemmene sine.

Redningsmannskapet har fått 300 telefoner fra summøringer som har tilbudt sengeplass til de evakuerte.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Mange av dem måtte dra hjemmefra uten å få med seg tilstrekkelig med klær, penger andre eiendeler.

- Situasjonen er på vent, og vi må holde evakueringssonen slik den var i går. Vi må gjøre dette så smidig som mulig. Jeg tror folk flest skjønner at vi er prisgitt omstendighetene på skadestedet. Så får vi se hvor smertegrensa går, sier Tjønnøy.

- Nødt til å ha håp

Ordfører Bjørn Tømmerdal (H) forteller at det har vært en tøff natt. Kommunen har hatt full bemanning på beredskapsteamet på Rica Parken Hotel, der mange av de evakuerte bor.

- Vi har 450 innbyggere i en bydel som ikke kan reise hjem. På den ene siden må vi forholde oss til politiets risikovurdering på stedet, samtidig som vi har en situasjon knyttet til de fem som er savnet, sier Tømmerdal til Dagbladet.no.

Ordføreren som var i Oslo da den grufulle nyheten kom, har snakket med en del av de evakuerte. Tømmerdal forteller at stemningen er fattet og at folk ser alvoret i situasjonen.

- Det er ingen som har manglende forståelse for politiets risikovurdering. Her er det stor kollektiv vilje, sier ordføreren.

Når det gjelder håpet om å finne de fem savnede i live, svinner det, innrømmer ordføreren.

- All realisme tilsier det. Men vi er nødt til å ha håp om livstegn, sier Tømmerdal til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media