Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi fikk beskjed om å rykke ut, og berget flere hus

Helten Sturla (60) møtte en preget justisminister i Lauvsnes i kveld.

STERKT MØTE: Justisminister Anders Anundsen møtte Sturla Ofstad, en av de aller første på brannstedet i Flatanger, i kveld. Foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet
STERKT MØTE: Justisminister Anders Anundsen møtte Sturla Ofstad, en av de aller første på brannstedet i Flatanger, i kveld. Foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAUVSNES (Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen avbrøt i dag sitt ordinære program og reiste til Lauvsnes i Nord-Trøndelag, der han møtte ordfører, kriseledelse og lensmann til et møte i ettermiddag.

Etterpå reiste Anundsen til det lokale gjestehuset, der Dagbladet var til stede under hans møte med Sturla Ofstad (60). Ofstad måtte evakuere familiens hjem i Hasvåg i går. Og han er også en av heltene etter den enorme brannen, som tirsdag kveld fortsatt ikke var slukket.

- Jeg var en av de aller første på stedet, fortalte Ofstad til ministeren.

Rykket ut Det var innbyggere i grenda Uran som varslet brannvesenet. Ofstad er med i den frivillige brannstyrken, og rykket sporenstreks ut da brannvesenet varslet videre.

- Vi fikk beskjed om å rykke ut. Jeg og naboen reiste innover, så kom det to til - en nabo, og en som bor inne på Uran. Da greide vi å begrense det ved to hus der nede - vi berget en 3-4 hus helt i innedningen, fortalte Ofstad til justisminister Anundsen.

Ofstad har godkjent at Dagbladet forteller om hans sterke møte med justisminister Anundsen.

- Når skjønte dere at dette ville spre seg, spurte Anundsen.

- Med en gang. Jeg bor ved Hasvåg, rett ut mot havet. Og allerede da var jo flammene på god vei.

- Helt fryktelig - Det er helt fryktelig, sier Anders Anundsen, og spør:

- Men blir du tatt vare på her, på en skikkelig måte?

- Ja, sier Sturla Ofstad, mens ministeren lytter.

Ofstad har fått bo i Lauvsnes til i morgen. Når brannvesenet - etter hvert - får kontroll på flammene, kan han ta de voldsomme skadene nærmere i øyesyn

Hele Norges coronakart