Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi fikk en støkk i oss begge to

To skiløpere var like ved raset som gikk i Årdal i dag.

REDNIGNSØVELSE: Norsk folkehjelp hadde øvelse i området hvor raset gikk i Årdal tidligere i dag. Nå har de imidlertid måttet trekke seg ut av området på grunn av dårlig sikt. Det er ikke avklart om mennesker er tatt av skredet. FOTO: NORSK FOLKEHJELP
REDNIGNSØVELSE: Norsk folkehjelp hadde øvelse i området hvor raset gikk i Årdal tidligere i dag. Nå har de imidlertid måttet trekke seg ut av området på grunn av dårlig sikt. Det er ikke avklart om mennesker er tatt av skredet. FOTO: NORSK FOLKEHJELP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) Et snøskred har gått i Storeknipen i Årdal i Sogn og Fjordane. Området er et hyppig brukt turområde, ifølge politiet. Det er ikke avklart om mennesker er tatt av raset, men trolig kom alle seg unna.

Det er observert et skispor som går inn i rasområdet. Dagbladet har snakket med en kvinnelig skiløper (26) som var i området da raset gikk.

- Dette er våre skispor. Vi gikk oppover fjellet og så at raset var på vei ned. Vi fikk en støkk begge to, men kom oss greit unna, sier 26-åringen.

Hun var på tur i området sammen med en kamerat. Begge er nå i sikkerhet i en hytte i området, hvor været er svært dårlig.

26-åringen så ingen andre turgåere i området da raset gikk. Hun kontaktet politiet da hun fikk vite om redningsaksjonen via Dagbladet.no.

- Nå har vi avblåst letningen etter å ha vært i kontakt med to skigåere som var i området da raset gikk. Vi regner ikke med at det har vært noen andre i området. Aksjonen er dermed avblåst, sier operasjonsleder Kjell Biesmans i Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Meldingen om raset kom klokken 15.30. Redningsaksjonen ble avblåst klokken 19.14.

I forkant av dette, opplyste politiet om dårlig vær:

- Det er bare to-tre meters sikt i området at det er uforsvarlig å dra inn dit. Et helikopter med to lavinehunder har derfor snudd. Det samme har Norsk folkehjelp, sa Biesmans til Dagbladet klokken 17.10.

Ifølge Norsk folkehjelp, måtte politiet ta seg inn i deres hytte i påvente av bedre vær.

REDNINGSTEAMET: Disse redningsmannskapene fra Norsk folkehjelp står i beredskap for å hjelpe dersom været skulle bedre seg. FOTO: Norsk folkehjelp
REDNINGSTEAMET: Disse redningsmannskapene fra Norsk folkehjelp står i beredskap for å hjelpe dersom været skulle bedre seg. FOTO: Norsk folkehjelp Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!