Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi fikk først beskjed om at det dreide seg om en mindre hendelse

Nå er UD på vei til de drapsforsøksmistenkte nordmennene i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): UD bekrefter nå at to norske borgere er fengslet i Punjab-provinsen i India.

De to, og sju andre personer, ble pågrepet etter en bryllupsfest som kom helt ut av kontroll. Det er uklart hva de enkelte personene er siktet for, men de fengslede må svare for anklager om drapsforsøk, opprør, overfall og skuddveksling.

Dagbladet omtalte saken først i går kveld. UD kunne da ikke verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

- Ambassaden er orientert om at to norske borgere, 23 og 54 år, er anholdt. Ambassaden er nå i kontakt med det lokale politiet, sier Marte Lerberg Kopstad, pressekontakt i Utenriksdepartementet, til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til er de to anholdte far og sønn, og de er til vanlig bosatt i Drammen. I likhet med de andre fengslede var de gjester i et bryllup.

Fikk beskjed om mindre hendelse

En nær slektning av de to norske borgerne etterlyste i går handling fra UD.

- Her er det uskyldige nordmenn som sitter fengslet, og som risikerer lang straff på grunn av korrupte forhold, sa han til Dagbladet.

Lerberg Kopstad opplyser at ambassadepersonell vil besøke de to i løpet av den kommende uka.

- I utgangspunktet fikk ambassaden melding om at det dreide seg om en mindre hendelse. Men når de nå fortsatt ikke er løslatt, følger de opp saken, sier Lerberg Kopstad.

De fengslede er mistenkt for å ha forsøkt å ta livet av hotelleieren hvor bryllupet fant sted med sverd og pistoler. De skal ha fått beskjed om at de trolig må vente opptil to måneder i varetekt før det tas ut tiltale, og at de risikerer straffer på syv år i fengsel hvis de blir dømt.

- Stjal gaver

Det hele startet med et bryllup.

Flere andre nordmenn skal ha vært tilstede da bryllupsgjestene gikk berserk. Det skal ha brutt ut ville slåsskamper. Ifølge lokale rapporter ble det utløst flere skudd. Vreden rettet seg mot hotellet hvor arrangementet fant sted, da brudgommens familie mente hotellets folk stjal pengene brudeparet hadde fått i gaver.

- Slagsmålet startet da de innrømmet å ha tatt bryllupspengene. Det var en stor bag som inneholdt 50 000 kroner, i tillegg til gull, sier gjesten Sundeep Sahota (39) til The London Evening Standard.

Ifølge Sundeep er gjestene i sjokk over at brudgommen og deler av hans følge sitter fengslet. Ifølge den britiske avisa er hotelleieren i nær slekt med en lokal polititopp. Sundeep hevder at det var brudgommen som ble ranet.

Fengselsforholdene skal være svært primitive og dårlige.

Bryllupet samlet slektninger fra store deler av verden. Blant de arresterte er det amerikanske og britiske stasborgere i tillegg til to norske.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling