Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi fikk ikke drahjelp av Ap

Ikke LO som sviktet, sier Tone Rønoldtangen.

SVARER: Leder i LO Stat, Tone Rønoldtangen, er ikke enig med Ap-sekretær Raymond Johansen i at fagbevegelsen ikke stilte nok opp i valgkampen. Rønoldtangen sier det var et problem at Ap manglet en stor sak å tilby velgerne. Foto: Steinar Schjetne / NTB scanpix
SVARER: Leder i LO Stat, Tone Rønoldtangen, er ikke enig med Ap-sekretær Raymond Johansen i at fagbevegelsen ikke stilte nok opp i valgkampen. Rønoldtangen sier det var et problem at Ap manglet en stor sak å tilby velgerne. Foto: Steinar Schjetne / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederen av LO Stat, Tone Rønoldtangen, er ikke enig med Ap-sekretær Raymond Johansen, som tidligere i dag etterlyste større politisk bidrag fra fagbevegelsen i valgkampen. Han mente å spore en frykt langt inn i fagbevegelsen for å snakke partipolitikk og å anbefale velgerne å stemme på Ap.

- Vi stilte opp - Jeg registrerer det han sier, men er ikke enig. Vi stilte virkelig opp, vi. Resultatet ble ikke så godt som ønsket, og det er derfor vi har satt valgresultatet opp som tema på denne konferansen. Det er nok flere årsaker.

Men Ap manglet en stor sak. Jeg er selv lokalpolitiker for Ap, og vet at mange lokalpolitikere mener det. Så den kritikken tar jeg ikke så veldig alvorlig, sier Rødvoldtangen til Dagbladet.

Utydelig - Ap var også utydelig i  mange saker, som på privatisering i helsevesenet. Ap var nok litt «ja, takk, begge deler» i spørsmålet om privaisering, mens flertallet av Ap-velgerne er mot, sier LO-toppen.

Hun understreker at LO er en medlemsorganisasjon der det er ulike oppfatninger om partivalg.

- Vi hadde ikke mandat til å si at medlemmene må stemme på Ap. Vi opplyste medlemmene om saker som er viktige for arbeidstakere, det vi kalte «spillet om arbeidslivet», men vi fikk ikke veldig god drahjelp fra Ap.

Fraværende Hele sommeren gikk uten politisk debatt. Ap var fraværende. De hadde en vårkampanje, men så ble det stille helt til valkampen. Det var en feil strategi å la Høyre være alene på banen hele sommeren, sier Rødvoldtangen.