Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp ut av regjeringen

- Vi fikk ikke gjennomslag nok

Fremskrittspartiet har varslet statsministeren om at det ikke er grunnlag for Frp å forsette i regjeringen.

UTE: Siv Jensen forklarer hvorfor FrP går ut av regjeringen. Vis mer

- Vi gjør dette fordi det er det eneste riktig å gjøre. Vi får ikke gjennomslag for nok av vår politikk.

Det sier Frp-leder Siv Jensen på en pressekonferanse på partikontoret mandag ettermiddag.

Hun gjør det her klart at Frp går ut av regjeringen.

Jensen går offentlig ut med dette etter å ha sittet i et ekstraordinært landsstyremøte.

- Ingen krav

Før møtet med landsstyret, møtte Jensen statsminister Erna Solberg på statsministerens kontor. Hun har tidligere sagt at hun her skulle legge fram en liste med krav som måtte oppfylles om Frp skulle forsette.

Nå sier Jensen:

- Jeg har varslet statsminsteren om at det ikke er grunnlag for å legge fram noen kravliste heller, sier hun.

Frp-leder Siv Jensen startet pressekonferansen med å ramse opp alt Frp har fått gjennom i regjering, men understreker at det også var store diskusjoner også i første regjeringsperiode.

Hun beskriver en situasjon hvor begeistringen gradvis er blitt mer og mer borte etter at først Venstre, deretter KrF, gikk inn i regjeringen.

- Gradvis ble begeistringen mer og mer borte. Over tid er det blitt en politikk preget av for mange grå kompromiss og uten retning, sier Frp-leder Siv Jensen.

IS-saken fylte begeret

Hun sier de kunne ha tålt noen grå kompromisser dersom de hadde fått flere gjennomslag. Og beskriver hvordan IS-saken fikk begeret til å renne over - til partiet nå har falt på gå ut av regjering.

- Vi kan godt hente hjem barn, men ikke personer som vil rive ned hele verdigrunnlaget Norge er bygget på. Det fikk begeret til å renne over, sier hun.

- Det er ikke samlet sett lenger grunnlag for at Frp fortsetter i regjering. Vi har også registrert signalene fra de andre partiene om å komme Frp i møte, og ser ikke grunnlag for å ha noen forhandlinger som ikke leder til noe resultat, sier hun.

Vil ikke følge Granavolden

Partiet ønsker fortsatt at statsminister Erna Solberg (H) skal være statsminister.

- Vi ser oss ikke tjent med å peke på noen annens statsminister enn Erna Solberg, sier Jensen, men gjør det klart at Frp ikke vil være bundet til regjeringsplattformen de vedtok med Høyre, KrF og Venstre-regjeringen.

- Granavolden er ikke styrende for vår politikk lenger, det vil være Frps partiprogram som er styrende for Frps politikk framover, sier hun.

Hun sier de vil løse utgangen fra regjeringen på en ryddig måte.

- Nå skal Erna og jeg ha noen samtaler i tiden framover for å ta tak i de praktiske utfordringene som kommer som følge av dette.

Vil lede partiet framover

Jensen sier også at hun er innstilt på å fortsette som partileder, og at hun opplever at hun fortsatt har tillit.

- Jeg ser fram til å lede partiet framover i det viktige arbeidet som ligger foran oss. Vi har mye vi skal ta tak i, både i organisasjonen og papirarbeid. Det utøvende arbeidet i Stortinget som et opposisjonsparti. Vi går tilbake til Stortinget. Vårt partiprogram er førende for hvordan vi går videre, sier Jensen.

- Opplever du at Solberg har valgt Venstre og KrF foran Frp? spør Dagbladet.

- Jeg hadde en god samtale med Solberg i dag, der jeg orienterte om min beslutning. Jeg opplevde at hun respekterte det helt ut. Så må vi respektere de valgene hun tar. Frp tar seg ikke tjent med å peke på noen annen statsminister enn Solberg, sier Jensen.

Like etter Jensens pressekonferanse varsler Erna Solberg at hun også møter pressen.