- Vi fikk ingen til å stille

Tross tre brutale voldtektsforsøk i Oslo, rykket ingen voldtektseksperter ut. Likevel er sjefen fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I løpet av en halvtime ble tre kvinner brutalt overfalt og forsøkt voldtatt natt til søndag. En fjerde person som forsøkte å hjelpe en av kvinnene ble knivstukket i halsen.

Til tross for at gjerningsmannen, som blir beskrevet som brutal og farlig, fortsatt er på frifot, rykket ingen av politiets voldtektseksperter ut søndag.

Politiet skrev ned personalia til vitnene, men hadde ikke tid til å foreta avhør. Flere av ofrene hadde heller ikke blitt grundig avhørt søndag. De fornærmede kom ikke i kontakt med folk fra sedelighetsavsnittet før i dag.

- Godt nok

Sjef for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Terje Kristiansen, mener likevel at etterforskningen er blitt tilstrekkelig ivaretatt.

- Ideelt sett skulle alt fagpersonell vært tilstede til en hver tid. Av naturlige årsaker er ikke det mulig. Det må vurderes fra gang til gang. Kriminalvakta ivaretar våre oppgaver i helgen. De startet den innledende etterforskningen, fortok åstedsundersøkelser og vitneavhør. De gjorde det som var viktig i den innledende fasen, sier han til Dagbladet.no.

Vanskelige helger

- Tre kvinner ble forsøkt voldtatt på en natt. Er ikke situasjonen så alvorlig at noen som har dette som spesialfelt burde rykket ut?

Foto: DANIEL DALE LAABAK
Foto: DANIEL DALE LAABAK Vis mer

- Helgene er alltid vanskelige, og vi fikk ingen til å stille. Det er mange ting som har krevd oppmerksomhet den siste tiden. For eksempel krevde kongejubileet mye ressurser fra oss. Men krimvakta gjorde det som var viktig i den innledende fasen av etterforskningen, gjentar Kristiansen.

Politiet har mandag ingen mistenkte. Mandag kveld vil de gå fra dør til dør for å avhøre naboer i området der overfallene skjedde.

Spør naboer

- Vi vil forta en rundspørring i nabolaget. Det vil bli gjort på ettermiddagen fordi da er det større sjanse for at flere er hjemme, sier Kristiansen.

Han oppfordrer også andre som kan ha sett noe om å ta kontakt.

Debattforumet tilknyttet saken er dessverre stengt, på grunn av svært mange rasistiske ytringer.

- Vi fikk ingen til å stille