- Vi fikk inn 28 døde etter én episode

Forsøkene på å storme det egyptiske innenriksdepartementet skal ha kostet mange liv. Øyenvitner forteller om snikskyttere på taket.

DREPT:  Demonstrantene bærer vekk en mann som døde i forsøkene på å storme innenriksdepartementet i går. Hvor mange som mistet livet i kampene ved departementsbygningen er uvisst. Foto: REUTERS/Yannis Behrakis
DREPT: Demonstrantene bærer vekk en mann som døde i forsøkene på å storme innenriksdepartementet i går. Hvor mange som mistet livet i kampene ved departementsbygningen er uvisst. Foto: REUTERS/Yannis Behrakis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAIRO/OSLO (Dagbladet):  - Vi fikk inn 28 døde etter én episode i går kveld. Dette forteller en ansatt ved et likhus i bydelen Zenhom i Kairo til Dagbladet søndag morgen.

Ifølge den likhusansatte, som av sikkerhetsårsaker vil være anonym, var det forsøket på å storme det egyptiske innenriksdepartementet som kostet så mange liv.

- De fleste døde av skuddskader. Tropper fra innsiden av bygget skjøt på demonstrantene, forteller han.

Kamper hele dagen Kampene utenfor innenriksdepartementet startet i 12-tiden i går og fortsatte hele dagen. Etter først å ha forsøkt å drive demonstrantene vekk med gummikuler og tåregass, tok politiet etter hvert i brukt skarp ammunisjon.

Øyenvitner har fortalt at snikskyttere på taket av bygningen skjøt mot alle som forsøke å nærme seg, melder blant annet BBC Arabic.

Meldingene har ført til rasende reaksjoner i arabiske medier, skriver BBC.

I dag meldes det at hæren har rykket ut for å beskytte bygget.  

Minst 100 døde Hvor mange som mistet livet under kampene rundt departementsbygningen, og i opptøyene for øvrig er svært usikkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer