- Vi fikk luftet ut

- Vi er hverken bedre eller dårligere venner enn før, sier Olaf Thommessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helt siden Venstreleder Lars Sponheim kom med kraftig utfall mot sin egen nestleder under et påske-intervju med Dagens Næringsliv for en uke siden, har det blåst kraftig på toppen til Norges eldste parti.

Venstre-lederen uttalte blant annet at han ikke ser på Thommessen som kronprins i partiet. Han sa også at han mener Thommessen har vist manglende «stayerevne» ved å si nei til plass på Stortinget.

Dette fikk Sponheims egne til å angripe ham. Et flertall av de 19 fylkeslederne som Dagbladet.no snakket med tidligere i dag slaktet Sponheims opptreden.

- Jeg mener offentlig kritikk av sin egen nestleder, ikke bare angående «stayerevne», viser sviktende lederevne - det er mer alvorlig, sa leder for Vestfold Venstre, Hallstein Bast, til Dagbladet.no.

Dermed sto nestlederne igjen som seierherren. Og etter at Sponheim måtte diskutere saken på en telefonkonferanse med resten av ledertrioen og fylkeslederne var det en svært fornøyd Venstre-nestleder Dagbladet.no møtte foran sin nye enebolig på Frogner.

- Det hele var helt surrealistisk, men vi fikk luftet ut. Og nå regner jeg meg selv som ferdig med saken, sier Thommes

Sponheim sa tidligere i dag til Dagbladet.no at det var uaktuelt å unnskylde for sin opptreden i saken.

- Jeg vil ikke angre på det jeg sa. Dette handler om politiske realiteter, sa Sponheim til Dagbladet.no da.

FORNØYD: Jeg regner meg selv som ferdig med saken, sier Olaf Thommessen. Foto: Bjørn Langsem
FORNØYD: Jeg regner meg selv som ferdig med saken, sier Olaf Thommessen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi har ikke tradisjon i Venstre for å tvinge fram unnskyldninger, sa Thommessen til Dagbladet.no, som var fornøyd med de svarene han fikk fra Sponheim.

Hva var hans forklaring?

- Nei. Det føler jeg ville vært illojalt av meg å fortelle, sier Thommessen.

VILLE IKKE UNNSKYLDE: Venstreleder Lars Sponheim uttalte tirsdag at han ikke ville be Olaf Thommessen om unnskyldning. Men Thommessen var fornøyd med svarene han fikk fra venstrelederen tirsdag kveld.