- Vi fikk ta et skikkelig farvel

TRONDHEIM (Dagbladet): - Da mamma døde ut på natta, var vi alle hos henne. Pappa, alle fire barna, svigersønner, svigerdatter, og ni barnebarn. Julinatta var så varm og vakker. Noen puslet rundt i huset. Noen sov. Det var ro. Og vi var alle hjemme i kjente omgivelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Inger Lernes Nilsen (37) forteller om en sorg som fremdeles finnes. Hennes 59 år gamle mor døde av kreft i juli i år. Det tok bare tre måneder fra hun fikk beskjed om at hun hadde kreft til hun døde. Men hun fikk dø i sitt eget hjem. Først og fremst takket være familien.

Seksjon for lindrende behandling på Regionsykehuset i Trondheim i samarbeid med hjemmesykepleie og kreftforeningens sykepleierkonsulent, Frøydis Høyem Koteng, var hjelpere i bakgrunnen. Inger Lernes Nilsen visste at noen ville ta telefonen og svare henne, hvis hun trengte hjelp og støtte. Slik var planen lagt opp.

Avgjørende samtale

Inger Lernes Nilsen og resten av familien fikk tre måneder med mye usikkerhet og sorg. De så sin mor, som slett ikke var gammel, forandres på kort tid.

- Mamma ville ikke dø, og vi snakket lite om døden. Men hun ble tynn, og var ofte trett, sier Inger Lernes Nilsen. - Vi klarte det meste selv, men to dager før mamma døde forsto jeg at hun var veldig dårlig. Jeg trengte å vite mer om mammas sjukdom. Mamma ville bare sove, men ville også vekkes. Jeg ringte Frøydis, som kom dagen etter, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer