Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi fjerner aldri håpet

HUMLEBÆK i Danmark (Dagbladet): Et styrket immunforsvar, god psykisk helse og fri energiflyt i kroppen er viktig i kampen mot kreft på Humlegaarden. Sjeflege Finn Skøtt Andersen kjemper for at den alternative medisinen skal få innpass som supplement til tradisjonell kreftbehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi gjør livet så surt som overhodet mulig for kreftcellene. For oss er det svært viktig å ikke frarøve pasientene håpet om bedring. Håp er en meget viktig faktor for å kunne oppnå godt resultat, sier sjeflege Finn Skøtt Andersen ved Humlegaarden.

Kommer tilbake

I den helhetlige behandlingen brukes ulike metoder i kombinasjon med et vegetarisk kosthold som sørger for avgiftning av kroppen. Aller helst vil Skøtt Andersen ha pasientene til Humlegaarden rett fra operasjonsbordet. Skøtt Andersen mener tradisjonell kreftbehandling overser at strålebehandling og cellegift svekker immunforsvaret.

- Hvis man ikke styrker immunforsvaret, ser man ofte at kreft kommer fort tilbake. Hos oss har vi sett fremragende resultater av tidlig immunstimulasjon, hevder legen.
- Den psykiske siden av det å få kreft blir også ofte undervurdert. Hos oss får pasienten kontakt med sitt indre ved hjelp av healing, pasientsamtaler og undervisning. Dette løser også opp spenninger i kroppen som ikke er gunstige dersom man vil hindre sykdom, sier Skøtt Andersen.

Tusenvis av kreftsyke

Han er spesialist i allmennmedisin og jobbet flere som skolemedisiner før han tok over Humlegaarden i 1979. De siste 18 åra har han behandlet tusenvis av kreftsyke.

Skøtt Andersen understreker at Humlegaardens personale ikke tror kreften forsvinner med en gang. De lover aldri helbredelse og ser ikke på seg selv som mirakelleger.

- Men vi prøver oss fram ved hjelp av ulike metoder som vi tror og vet svekker kreftcellene. Samtidig styrker vi immunforsvaret slik at det kan fortsette kampen mot sykdommen, sier Finn Skøtt Andersen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!