Vi flyr stadig mer

Nordmenn flyr stadig mer. Dette går fram av Luftfartsverkets statistikk som viser at nesten 2,8 millioner mennesker reiste med fly innenriks i januar og februar i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten en million passasjerer reiste med fly til utlandet. Den største økningen i utenlandstrafikken skjedde på Torp i Vestfold.

Det store spørsmålet er om de nye seteavgiftene som ble innført 1. april legger en demper på nordmenns reiselyst. Tallene viser at innenrikstrafikken over norske flyplasser i årets to første måneder økte med fire prosent, mens utenrikstrafikken økte med 11,8 prosent. Totalt fløy vel 3,7 millioner mennesker via norske flyplasser i løpet av årets to første måneder - noe som tilsvarer nesten hele Norges befolkning.

En stor del av denne økningen skyldes blant annet billigflyselskapet Ryanairs rute mellom London og Torp ved Sandefjord. Ruta, som startet opp i november i fjor, er blitt svært populær med tur/returbilletter til London for godt under tusenlappen.

Mer 24000 passasjerer reiste til utlandet fra Vestfold-flyplassen i januar og februar i år. Det er flere utlandspassasjerer enn både Værnes i Trondheim og Kjevik ved Kristiansand hadde i samme periode. Dermed havner Torp på femte plass på lista over hvilke norske flyplasser som hadde flest utenlandspassasjerer de to første månedene i år. Myndighetene regner med fortsatt sterk vekst på Torp når Fornebu stenger og hovedflyplassen flyttes til Gardermoen nord for Oslo i oktober.